Forside Indhold og distribution Musik

Spotify kan være på vej med import-funktion på smartphones

-

Den svenske streamingtjeneste kan være på vej med en funktion, som mange brugere har efterlyst – i hvert fald på Android.

Annonce:

Som musikfan er der flere ting, man kan være irriteret over ved streamingtjenesterne, såsom lav lydkvalitet, mangelfuld information om musikken og ikke mindst fejl og mangler i en kunstners bagkatalog.

Meget af dette kan dog afhjælpes ved at importere sin egen musik til f.eks. Spotify og blot bruge den som sin primære musikafspiller. På den måde får man både glæde af sin egen musiksamling og alle de sjældenheder, den indeholder, samt den musik Spotify udbyder. Det er Spotifys måde at konkurrere med Apples Music, der har kunnet det samme fra fødslen via en integration med iTunes.

Problemet har dog været, at det er en omstændig proces. Som det er nu, skal man først importere sangene via Spotifys desktop-app. Dernæst skal man lave en playliste med alle sangene, hvilket kan skabe problemer, hvis man gerne vil importere adskilige albums.

Foto: Jane Manchun Wong

For at få sangene over på sin smartphone, skal man derefter logge på det samme wifi-netværk som ens computer med desktop-app’en på, og finde frem til den førnævnte playliste. Dernæst skal man downloade playlisten som man ville gøre det med almindelige Spotify-musikfiler.

Springer et par trin over

Nu ser det imidlertid ud som om, Spotify i det mindste overvejer at gøre denne proces meget nemmere når det gælder smartphones, i første omgang på Android.

Jane Manchun Wong er efterhånden blevet kendt i tech-kredse for at grave ned i apps og finde nye, gemte eller eksperimenterende funktioner i f.eks. beta-udgaver og så lægge dem op på sociale medier. Og nu har hun fundet en import-funktion i Spotify til Android, der kan hente musikken direkte fra telefonen.

Det vil gøre det muligt at overføre musikken via et microSD-kort, eller hvis du har dine sjældne musikalbums liggende på din egen server, kan du hente dem over på telefonen via netværk og så importere dem direkte i Spotify derfra.

Det er dog ikke det eneste, Wong har fundet. Hun har også fundet en række forbedringer af, hvordan Spotify håndterer podcasts, hvilket inkluderer muligheden for at downloade og gemme afsnit til senere aflytning, sådan som man kan på almindelige podcast-apps, samt en nemmere og mere overskuelig måde at søge og sortere i sine podcasts på.

Om disse funktioner ender med at blive reelle funktioner i Spotify vil tiden vise, men de ville være gode at have.

 

Annonce:
Forrige artikelIMAX på tilbagetog med VR
Næste artikelTV top 10 for november
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.