Forside Produkter Computere

Windows 10 sender aktivitets-historik til Microsoft

-

Windows 10 sender informationer om brug videre til Microsoft selvom det er fravalgt.

Der er fundet en ny bug i Windows 10. Den blev spottet af en bruger der postede informationer om det på forummet Reddit.

Annonce:

Windows 10 sender aktivitets-historik videre til Microsoft, uanset om det er fravalgt eller ej.

Aktivitetsoversigt (på engelsk: Activity History) er en funktion der optager hvad der laves på PC’en. Som hvilke apps og tjenester der benyttes, hvilke dokumenter der åbnes og hvilke websteder der besøges.

Microsoft fortæller i deres vejledning til aktivitetsoversigten at det er noget der gemmes lokalt.

Man kan også sætte flueben ved ‘Send min aktivitetsoversigt til Microsoft’ og det åbner op for at man senere kan fortsætte hvor man slap, selv fra en helt anden Windows 10 enhed.

Men det brugeren på Reddit har opdaget er at når aktivitetsoversigten er slået til, så sendes denne altid til Microsoft, også selvom der ikke er flueben i ‘Send min aktivitetsoversigt til Microsoft’.

For at gøre ondt værre så er der en funktion til at slette aktivitetsoversigten, men denne sletter kun lokalt. Den kopi der ligger i skyen af hvordan Windows 10 har været brugt og til hvad forbliver, og kan ses online via ens ‘Privacy Dashboard’.

Dette afviger fra hvad Microsoft selv skriver om funktionen:

“Hvis du har en arbejds- eller en skolekonto, kan du rydde og slette begge aktivitetsoversigter, både den, der er gemt på din enhed, og den, der er sendt til Microsoft-skyen”.

Om det er en bug eller et uheldigt samspil mellem forskellige indstillinger til beskyttelse af privatlivet er ikke kommet frem.

Nogle har spekuleret i om det at oplysningerne ender hos Microsoft hænger sammen med at Windows 10 diagnostik er sat til fuld – send alt til Microsoft.

Men magasinet Techradar oplevede samme problem på deres Windows 10 PC, hvor den indstilling stod til standard, som betyder Windows ikke må sende oplysninger om hvilke apps der benyttes og hvilke hjemmesider der besøges videre til Microsoft.

 

Annonce:
VIATechRadar
KILDEReddit
Forrige artikelMobilbrug under kørsel koster klip i kørekortet
Næste artikelVil Apple lave sin egen modem-chip til iPhone?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.