Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Dansk H.C. Andersen spil skal erobre verden

-
HCA – Prinsessen og Fyrtøjet

HCA – Prinsessen og Fyrtøjet: Red princessen og kongeriget i dette nye danskproducerede H.C. Andersen mobilspil.

I det nye danske mobilspil, HCA – Prinsessen og Fyrtøjet, der styrer man digteren gennem et detaljeret genskabt København anno 1820, hvor man skal redde prinsessen og kongeriget fra de onde kræfter.

Det nye er løst baseret på det klassiske PC-spil af samme navn, der i 2006 solgte over 500.000 eksemplarer på verdensplan.

Annonce:

Mobilspillet er udviklet af danske Kongo Interactive, hvor 50 udviklere har brugt 4 år på at udviklet spillet, der nu udkommer på Apple Store og senere på Google Play.

 

 

Fra sølle klovn til modig oprører

Den helt store forskel er dog tilgangen til personen HC Andersen, hvis ære udviklerne gerne vil genrejse med spillet.

”HC Andersens eventyr er blevet en fælles kulturarv for mennesker på tværs af kulturkredse og landegrænser, men særligt i Danmark har vi være optagede af det biografiske frem for hans værker. Og som menneske ser vi ham som en sølle ufarlig klovn, som vi med god ret kan gøre os lystige over. Virkelighedens modige oprører mod sociale og kunstneriske normer er gennem de sidste 150 år blevet gjort til en lattervækkende kvindagtig mandsling”, fortæller spillets bagmand Per Rosendal, der også har skrevet en masterafhandling om Andersens image.

”Det vil vi gerne gøre op med og tegne ham som den fantasiens mester og oprører mod samtidens stramme sociale konventioner, som han i virkeligheden var. Igennem HCA – Prinsessen og Fyrtøjet viser vi ham som social mønsterbryder, der uforfærdet trodser de sociale spilleregler i kampen mod uretfærdighed”, slutter Per Rosendal.

 

 

Kinesisk version på vej

Spillet udgives af Savannah Entertainment og udkommer idag på dansk,svensk, norsk og finsk, engelsk, fransk, tysk, hollandsk, polsk og russisk.

Interessen er allerede så stor, så Kongo Interactive arbejder på en kinesisk version.

 

Pris og tilgængelighed

Spillet er udkommet til iPad og iPhone. En Android-udgave følger senere.

HCA – Prinsessen og Fyrtøjet koster kr. 49,-

Find det i Apple App Store

 

Annonce:
Forrige artikelRekord: Ternet Ninja er nu mest sete animationsfilm
Næste artikelApples kort har nu rutevejledning med offentlig trafik
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.