Forside Nyheder

Motorola kan reintroducere RAZR med foldbart display

-

Efterhånden som MWC nærmer sig, begynder rygterne som altid at rende stærkt.

Her er vi ude i et af de mere spekulative af slagsen, men hvis det holder vand, er det næsten for godt til ikke at skrive om.

Annonce:

Nu, hvor de foldbare skærme for alvor står til at komme i hænderne på smartphonebrugerne i løbet af det næste års tid, gør Lenovo-ejede Motorola nu klar til en fremtid med fleksible displays. Og hvad ville være mere nærliggende end at reintroducere en af firmaets største hits?

V3 RAZR-telefonen blev et sandt mobil-statussymbol, da den udkom i 2004. Dens strømlinede design og ultratynde krop var en formfaktor, mobilbrugerne aldrig rigtig havde set mage til. Tre år senere blev iPhone imidlertid annonceret og så var der ligesom ikke rigtig interesse for klaptelefoner mere.

Men sidstnævnte kategori har netop fået lidt af i Kina og Indien. Kombinerer man dette med muligheden for at putte sammenklappelige displays i telefoner, åbner mulighederne sig. Og det har fået Motorola til at registrere et nyt design hos WIPO – World Intellectual Property Organization.

Det er nemlig svært at patentere deciderede designs uden unikke funktionaliteter, så i stedet har Motorola forsøgt at sikre sig ad denne vej, at ingen andre kan lave penge på deres design uden at give en skilling tilbage til ophavsmændene.

Forventes relanceret til MWC

Som man kan se på de her viste illustrationer fra WIPO-registreringen, der først blev opdaget af websitet 91mobiles, er der tale om det klassiske RAZR-design (bemærk f.eks. ”hagen” i bunden) – men i stedet for et hængsel går displayet ud i et og kan foldes på midten.

På den måde giver det pludselig meget mere mening at have en klaptelefon, for når den foldes ud har man næsten lige så meget skærm, som man vil have på en almindelig smartphone. Hvis Motorola kan få al den nødvendige elektronik ind i så tynd en krop som vist på tegningen, kan de have et nyt hit på hænderne.

Måske kan de endda lancere et nyt, populært smartphone-design, som endelig bryder med den dominerende formfaktor, vi alle render rundt med i lommerne lige nu. Eller også bliver det aldrig til noget. Der er trods alt kun tale om en designregistrering.

Omvendt rapporterede Wall Street Journal i sidste uge, at Motorola netop var på vej med en RAZR-relancering til MWC. Og at der ville blive tale om at hele den indvendige side ville bestå af skærm. Så det kan nok godt betale sig at holde øje med disse sider, hvis du savner din gamle RAZR.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.