Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Libratone Zipp Mini 2

-
Libratone Zipp Mini 2 (foto: recordere.dk)

Libratone har opdateret deres Zipp Mini familie, og nu får du både Alexa og trådløs batteridrevet lyd i samme enhed. Vi har testet Libratone Zipp Mini 2.

Libratone har i efteråret opdateret deres Zipp Mini serie til version 2, og den kommer med den længe ventede understøttelse for Amazon Alexa, så du nu kan bruge den både som trådløs – men også smart højttaler. Vi har testet den lille nye.

 

Annonce:
Libratone Zipp Mini 2 (foto: recordere.dk)

Udpakning og installation

Libratone Zipp Mini 2 kommer i en kasse, der udover højttaleren indeholder en strømforsyning og et EU og UK stik der passer til. Modellen vi testede var i farven Frosty Grey, men du kan også få Libratone Mini 2 i farverne Stormy Black, Cranberry Red og Pine Green.

 

Libratone Zipp Mini 2 (foto: recordere.dk)

Du kan også selv skifte farve ved at købe et nyt skin til højttaleren.

På toppen af højttaleren finder man Libratones touchpanel, som efterhånden har fået flere visuelle funktioner end man lige kan overskue. Du kan nu udover at styre lydstyrke og afspilning af musik vælge playlister, og det er også der du vælger om du kører Bluetooth eller Wifi.

På bagsiden (Hvis man da kan sige det om en cylinderformet højttaler) finder du en on/off knap, et strømstik, en mini-jack indgang hvis du stadig bruger det, og en USB udgang, der gør du kan oplade din telefon samtidigt, eller forbinde den vej. Men nu er det jo primært en trådløs højttaler, så forvent kun at bruge strømstikket, og der synes jeg altså at man i disse dage burde finde et USB-C stik ligesom man f.eks. gør på BeoPlay produkterne. Det er for åndsvagt at være mange kilometer væk fra sin strømforsyning og løbe tør for batteri, og så kun kunne bruge Libratones egen oplader.

 

Libratone Zipp Mini 2 (foto: recordere.dk)

Den nye Libratone Zipp Mini 2 kommer med både bluetooth og trådløs netværk, ligesom den også har fået Amazon Alexa support, så du kan tale engelsk til din højttaler, og få vejrudsigt styre dine HOME produkter, og få den til at afspille musik på Amazon Music.

Inde i højttaleren finder man 6 mikrofoner, der skal hjælpe Alexa med at høre efter hvad man siger, og hende giver vi lige den kærlige behandling senere i anmeldelsen.

Installationen er super let. I en quickguide finder man en QR kode, der hjælper en med at hente Libratones App, der findes til både Android og iOS.

Med den kører man en hurtig installation, der forbinder højttaleren til det trådløse netværk, og Libratone Mini 2 understøtter både 2.4 og 5Ghz netværk, så det går hurtigt og let at komme i gang.

Der var en softwareopdatering da vi installerede højttaleren. Den smed vi på, og selve opdateringen tog ikke mere end 3-4 minutter, og foregik helt automatisk. Softwaren vi har testet højttaleren på er version V1335.

Efter installationen kunne højttaleren ses som AirPlay højttaler på min iOS enhed, mens jeg kan bruge DLNA og bluetooth på min Android. Libratone Mini 2 understøtter også Spotify Connect, som virker på de fleste smartphones uanset platform.

 

Amazon Alexa integrationen imponerer mig ikke

Jeg har selv et par Amazon Alexa højttalere i huset, som efterhånden som Google Home er kommet på dansk er begyndt at samle støv. Derfor var jeg spændt på om Libratone kunne levere samme smart-oplevelse som de normale Amazon produkter.

Det var en noget svigende oplevelse. Alexa svarer naturligvis på de samme spørgsmål på engelsk som de almindelige højttalere, men ofte oplevede jeg at jeg var nødt til at kalde på hende flere gange hvis jeg samtidigt spillede musik på højttaleren.

Og har man slået “follow-up” mode til hos Alexa som er den måde der gør at man kan stille opfølgende spørgsmål om det man netop har spurgt om, så skruer Libratone Zipp Mini 2 ikke op igen efter man har stillet første spørgsmål før der er gået et minuts tid.

Så selvom man får Alexa support, så skal det ikke være den bærende årsag til at man køber en Libratone Zipp Mini 2.

 

Tilslutninger på bagsiden på Libratone Zipp Mini 2 (foto: recordere.dk)

Hvordan lyder den ?

Inden jeg fortæller hvordan jeg synes den lyder, skal vi lige slå fast at Libratone Zipp Mini 2 er en lille højttaler, og det er udfra den størelse og pris jeg vurderer lyden.

Jeg har altid været vild med Libratones lyd. Den er lidt til den spidse side, men som dance-musik lytter, så passer det mig fint, men jeg synes den mangler bredde og dybde når jeg spiller mere akustisk musik.

Når jeg f.eks. hører Jax Jones Snacks EP, så er der masser af bas og diskant, og det lyder helt fornuftigt. Smider jeg derimod Andreas Vollenweider’s Bella Donna fra Caverna Magica er det lige før mine trommehinder går i koma, når Andreas slår tonen an på sin harpe. Den er skinger og grænsende til totur.

Til det har Libratone forskellige lydprofiler man kan sætte fra deres app, men uanset om jeg skiftede placering eller lydprofil kom Libratone aldrig tilbage med en ordentlig lyd på netop det nummer.

På Sade’s Soldier of Love var der mere balance, men det er som om at man ikke rigtigt kan få bugt med den voldsomme diskant der har en tendens til at være bærende uanset hvad lydprofil man vælger.

Min umiddelbare vurdering er at Libratone bør sende en ny firmware ud, hvor man måske lige har taget en tur mere i det akustiske test-rum i Nordhavnen og så lave en profil til folk med sarte ører, så den neutrale Setting i lydprofilen kan bruges til folk der ikke gider at sidde og justere lyden hver gang de skifter musikgenre.

 

Trådløse features

Som sagt understøtter Libratone Zipp Mini 2 både trådløs netværk 802.11 b/g/n/ac og Bluetooth 4.1, og det gør du kan bruge den til næsten alle dine trådløse behov.

Du har også både AirPlay, Spotify Connect og DLNA indbygget, så du vil få stor glæde af den uanset hvad enhed du forsøger at forbinde med.

Appen understøtter også Tidal og internet radio, så du let kan sætte favoritter op, hvis du f.eks. vil høre DR P3 eller P4, kan dette gøres direkte fra panelet på toppen af højttaleren.

Oven i det kan du sætte to Libratone Zipp Mini 2 op i et stereopar, som virker rigtigt fint, men stadig ikke løser det tidligere nævnte problem med den meget skarpe og skingre lyd.

Libratone Zipp Mini 2 har også batteri, så du kan tage den med på farten, og få op til 12 timers trådløs lyd på en opladning.

 

Libratone Zipp Mini 2 (foto: recordere.dk)

Konklusion

Libratone rammer ikke midt i skiven med Zipp Mini 2. Jeg har altid elsket Libratones lyd, så derfor skuffer det mig at Zipp Mini 2 er så langt fra den lyd som man ellers er vandt til med andre Libratone højttalere.

Det betyder ikke at det er en dårlig højttaler til dem som har brug for en lille højttaler til børneværelset eller i sommerhuset, men der findes bare alternativer i samme prisklasse som giver bedre lyd, men så mister du nok nogle af de mange fine trådløse funktioner som Libratone Zipp Mini 2 har. Og tager man det med i vurderingen, så er Libratone Zipp Mini 2 en ganske ok oplevelse til prisen.

Alt i alt lander vi på en middel vurdering i min bog, og det ærger mig, fordi de andre Libratone højttalere jeg har testet har ligget højere.

 

Pris og levering

Libratone Zipp Mini 2 kan købes nu hos forskellige forhandlere og dagsprisen ligger lige nu omkring de 1.900 Kr.

Se aktuel dagspris her.

Libratone Zipp Mini 2

1.899,-
7.8

YDELSE (LYD) (UDFRA STØRRELSE)

6.0/10

DESIGN

8.0/10

BATTERITID

8.5/10

Trådløse features

8.0/10

BRUGERVENLIGHED

8.0/10

Pris

8.0/10

Plus

  • Flot design
  • Gode trådløse features
  • God batteritid

Minus

  • Lidt for spids i lyden til mig
  • Manglende USB-C opladning
  • Alexa mangler dansk understøttelse
Annonce:
Forrige artikelStrive: Første tv-distributør klar med flow-tv kanal
Næste artikelGoogle køber smartwatch-teknologi af kendt urproducent
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.