Forside Nyheder

Tip: Se hvad du bruger mest strøm på

-

Én krone sparet, er en krone tjent. Tjek apparaternes elforbrug i ny beregner.

Se hvad du bruger mest strøm på og spar 1.000 kr. årligt, lyder det lokkende fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Annonce:

Ministeriet har udgivet en ny tjeneste, hvor alle kan beregne hvilke apparater der er strømslugere i hjemmet.

Det er nok kendt at hvidevarer kan være strømslugere, men streaming, gaming og anden underholdning står også for en stor procentdel af strømforbruget i den gennemsnitlige husstand.

Ifølge Energistyrelsen så går 35% af hjemmets strømforbrug til underholdning mens hvidevarene tegner sig for 36%. Øvrige store poster er belysning med 20% og vask med 12%.

 

 

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet vil gerne sætte fokus på de mulige besparelser der ligger i at kende omkostningerne for de forskellige apparater.

“Én krone sparet, er en krone tjent. Og det gælder i sandhed også, når vi taler om vores elforbrug. Der bliver løbende arbejdet på at gøre alt fra computere til køle-skabe mere energieffektive, men mønstrene i vores strømforbrug ændrer sig jo hele tiden”, fortæller siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), og fortsætter:

“Derfor er der ingen tvivl om, at det er en god idé at kende sit eget strømforbrug. For jo mindre strøm, vi bruger, desto bedre er det for klimaet – og for pengepungen”.

 

 

Spar 1.000 kr. om året

Ved at være bevidst om sine vaner og vælge de mest energieffektive apparater, kan en gennemsnitsdansker barbere op mod 1.000 kr. af sin elregning årligt, fortæller Ministeriet.

Derfor har de nu lanceret en ny beregner på hjemmesiden SparEnergi.dk, som gør det nemmere at beregne strømforbrug for forskellige apparater.

Strømberegneren findes på SparEnergi.dk

 

Fakta

Strømforbruget til underholdning – dvs. streaming, spil, musik osv. afhænger både af apparaternes alder, og hvor meget de bliver brugt.

Hvis man både har bærbar computer, surroundsound, spilkonsol og tv kan forbruget af strøm nemt løbe op i næsten 900 kr. om året.

Skalaen på energimærket varierer fra produkttype til produkttype. For de fleste produkter går skalaen til A+++, for andre produkttyper er A den bedste klasse. Den bedste klasse er dog altid markeret med en mørkegrøn pil.

På SparEnergi.dk findes ud over den nye beregner også en række gode råd om, hvordan man kan spare på energien i sit hjem. Se mere

Hårde hvidevarer og underholdning tager den største andel af danskernes elforbrug.

Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

 

Annonce:
KILDEEnergi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Forrige artikelForbruger vinder reklamationssag mod Apple
Næste artikelStort læk af email og kodeord: Tjek om du er ramt
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.