Forside * Nyheder

YouSee klar med egen komedieserie: Sunday

-

Sunday: En ny dansk komedieserie om Fredericias afrikanske håb

Kunder hos YouSee kan fra søndag følge komedieserien Sunday. Det er en YouSee egenproduktion til kanalen Xee.

Annonce:

Her møder vi kenyanske Sunday, spillet af Melvin Kakooza, der er blevet hentet til Danmark af en desperat fodboldtræner fra Fredericia.

Afrikaneren skal redde klubben fra at rykke ned og byen fra ydmygelse, men det viser sig hurtigt, at Sunday ikke ligefrem er den stjernespiller, som Fredericia FC havde håbet på.

“Min afrikanske baggrund og alle de komiske oplevelser, som jeg og min familie har haft, bruger vi som inspiration til figuren og handlingen i serien”, fortæller Melvin Kakooza, der i 2017 vandt DM i stand-up og i sommers optrådte på Skanderborgs bøgescene for 30.000 danskere.

Han er selv vokset op i Fredericia, hvor han også spillede fodbold som barn, og ideen til ’Sunday’ har han haft med sig, allerede inden han vandt DM i stand-up.

“Jeg kom til Fredericia fra Uganda som 2-årig, og da jeg begyndte at spille fodbold, oplevede jeg, at modstanderne blev bange, fordi de forventede, at jeg løb sindssygt hurtigt. Jeg har talrige oplevelser af, hvordan den danske og den afrikanske kultur støder sammen, og jeg synes, det er vildt vigtigt, at vi kan grine sammen med hinanden og joke om, at vi kommer fra forskellige kulturer”, siger Melvin Kakooza.

Mens træneren Frederik (Anders Brink) kæmper for, at ingen skal opdage, hvor talentløs Sunday er, tumler direktøren (Lars Hjortshøj) rundt som en elefant i en glasbutik i et forsøg på lede klubben og håndtere, at holdet nu også har afrikansk islæt.

Det kommer også til sammenstød, da holdets anfører (Thue Ersted Rasmussen) føler sig truet på flere fronter, ikke mindst da Sunday tilsyneladende har et godt øje til hans kæreste Maria (Nadia Kvist Pedersen).

’Sunday’ er instrueret af Jesper Rofelt, der bl.a. er kendt fra ’Klovn’ og ’Drengene fra Angora’, og Lars Hjortshøj har en central rolle i serien, ligesom også fodboldspilleren Thomas Gravesen er med. Melvin og instruktør Jesper Rofelt har sammen udviklet figuren, mens univers og manus er blevet til i samarbejde mellem de to og Søren Felbo, Magnus Millang, Emil Millang og Mads Grage.

“På samme måde som Jesper har arbejdet med Klovn, Angora og flere andre projekter, har vi skrevet et handlingsmanus uden replikker, som vi har improviseret ud fra under optagelserne. Den umiddelbarhed synes jeg skinner igennem, og der er kommet nogle sindssygt sjove dialoger ud af den arbejdsmetode”, siger Melvin, der også fremhæver Eddie Murphys ’Coming to America’ som en inspiration, hvor hovedkarakteren ligesom Sunday udgiver sig for at være en anden, end han egentlig er.

 

Tilgængelighed

Serien kan ses på underholdningskanalen Xee og første afsnit har premiere søndag d. 20/1 kl. 19:00

Xee er kun tilgængelig for kunder hos YouSee.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.