Forside Produkter Mobil

Apple blokerede Googles interne iOS-apps (opdateret)

-

Nu blokerer Apple for apps fra både Facebook og Google på iOS-enheder.

Hvis et firma eller en udvikler ønsker at lave egne apps til iPhone eller iPad, så kan de ansøge om et ‘enterprise developer certificate’ (EDC) hos Apple.

Annonce:

Med sådan et certifikat kan de udgive apps til intern brug. Det kan være apps der opfylder en funktion for firmaet, eller det kan være nye apps eller nye udgaver af eksisterende apps der testes i en sluttet kreds i firmaet, inden de senere udgives officielt og bliver tilgængelig i App Store.

Men for at have sådan en licens er der et regelsæt som skal følges. Apple har en række krav om hvad den type apps må og ikke må, og en af dem er EDC-programmet ikke må benyttes til at distribuere apps ud til forbrugerne.

 

Facebook testede på teenagere

Forleden dag kom det frem at Facebook havde anvendt sin EDC-adgang til at høste data fra teenagere via en forskningsapp udgivet under EDC.

Det førte til at Apple trak deres certifikat tilbage, med det resultat at alle Facebooks interne apps og testversioner af Facebook, Instagram, Messenger mv. holdt op med at virke.

Efter sigende skabte det træk fra Apples side en del frustration og vrede hos Facebook-ansatte. Men Facebook havde overtrådt reglerne for hvad man må med de interne apps der kører udenom App Store.

 

Også du, min søn Google

Senere kom det frem at Google også havde en app der kunne monitere brugen af en iPhone. En app de kaldte Screenwise Meter, og som også var udgivet via Apples ‘enterprise developer certificate’.

Det har fået Apple til også at lukke for Googles EDC nu. Det skriver The Verge.

Det betyder ingen af Googles testversioner af programmer som GMail, Google Maps mv. længere virker til iOS. Det samme gælder for interne iOS-apps medarbejderne anvender f.eks. til bookning af transport og cafe.

“Vi arbejder sammen med Apple for at løse en midlertidig afbrydelse af nogle af vores virksomheds iOS-apps, som vi forventer bliver løst snart”, fortæller Google i en kommentar til The Verge.

Da Apple fjernede Facebooks adgang til egne apps, der advarede de samtidig alle andre med en ”enterprise developer certificate’-aftale, om at det ikke er tilladt at distribuere apps til forbrugere gennem det program.

 

Opdatering 1/2 kl. 10:00

Både Facebook og Google skulle have fået løst det med Apple nu, så de igen kan komme til at køre interne apps og test-versioner i iOS.

 

Annonce:
Forrige artikelDisney vinder igen: UltraViolet lukker ned til sommer
Næste artikelFastspeed løfter sløret for ejerkreds
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.