Forside Produkter HiFi & Surround

cocktailAudio alt-i-et HiFi kommer til Danmark

-
cocktailAudio X45 streamer

cocktailAudio leverer grej med indbygget streaming, high-end DAC, internet radio, musikserver, CD-ripper mm.

Navnet ’cocktail’ er et mix af flere ingredienser, og det er netop hvad produkterne fra cocktailAudio er.

Her audiogrej med streaming, high-end DAC, internet radio, musikserver, CD-ripper, forforstærker mm. – i en og samme enhed.

Annonce:

Det er HiFi-importøren Medlyd der er begyndt at importere disse HiFi-produkter fra den sydkoreanske producent.

“Det er såmænd ikke noget problem at finde produkter, der indeholder nogle af de funktioner, som cocktailAudio byder på. Der er masser af streamere på markedet, der er DAC/konvertere i høj kvalitet, musikservere, CD-rippere, tunere, forforstærkere og forstærkere osv.”, fortæller Henrik Peulicke fra hi-fi importøren Medlyd, og fortsætter;

“Men der er ikke mange andre produkter, der som cocktailAudio kan det hele! – cocktailAudio er svaret på den æstetiske musikelskers bøn om at samle alle funktioner i ét veldesignet apparat – der samtidig lyder godt, og hvor betjeningen ikke kræver en ingeniøreksamen”.

 

cocktailAudio X35 highend musik-streamer

 

Indbygget skærm og dansk menu

At beskrive funktionerne i cocktailAudios apparater kræver en del ord for at få det hele med:

Streaming med mulighed for trådløs Wi-Fi fra musiktjenester som blandt andet Tidal, Spotify og qobuz eller internet radiostationer via DAB+ tuneren er omdrejningspunktet i produkt-cocktailen.

Læg dertil reference DAC/konverter, der kan afspille i DSD-kvalitet, musikserver og mulighed for intern harddisk, CD-ripper, digital optager, analoge indgange (inkl. MM RIAA), og for nogle produkters vedkommende også indbygget forstærker.

“Alle de funktioner lyder som noget, man let kunne fare vild i, men da apparaterne har indbygget skærm med mulighed for dansk menu, svarer det lidt til at sætte en ny smartphone op. Samtidig er cocktailAudios produkter ’Roon Ready’, hvilket giver et fantastisk, samlet overblik over ens digitale musik”, fortæller Henrik Peulicke.

 

cocktailAudio X14 alt-i-en streamer med HDD

 

Enkel og brugervenlig betjening

Indgangen til cocktailAudio er det kompakte mini-anlæg X14 til blot 5.495 kr. med streamer og digital tuner, musikserver med mulighed for harddisk, analog indgang og indbygget 2x30w klasse D forstærker. Og med en brugervenlig betjening enten via den indbyggede 5” skærm, webinterface eller smartphone app, er både pris og betjening to stærke trumfer, som cocktailAudio smider på bordet.

Har man brug for flere kræfter, flere features og endnu bedre lyd, er næste stop alt-i-ét anlægget X35, der – udover de samme features som X14 – også har en god DAC med Sabre chip, forstærker på 2x100w og analoge indgange med mulighed for tilslutning af pladespiller.

Igen med enkel betjening enten via den indbyggede 7” skærm, app eller webinterface. Tilslut blot højttalere til cocktailen, og så har man et komplet, digitalt musikanlæg.

 

cocktailAudio X45 streamer

 

Den højtydende multimediemaskine

Har man ikke behov for forstærkerdelen og primært er ude efter en digital løsning, der kan fungere som DAC, streamer og netværksafspiller, er X45 og topmodellen, den kompromisløse X45 Pro, de oplagte valg.

Begge apparater har reference DAC’s og er udstyret med nogle af de bedste konverterchips på markedet.

I X45 varetager to stk. (én til hver kanal) ES9018K2M fra Sabre konverteringen af det digitale signal, mens der i X45 Pro anvendes Sabres ES9038PRO-chip, der ellers normalt kun findes i professionelt studieudstyr.

Begge maskiner håndterer derfor stort set alle digitale formater inkl. DSD.

Hvad angår tilslutningsmuligheder, features, skærm og betjeningsmuligheder er X45 og X45 Pro identisk med X35.

 

cocktailAudio X15D add-on streamer med HDD

 

Skuffe til harddisk

Har man ikke brug for alle de features, som X35, X45 og X45 Pro tilbyder, men kun har brug for DAC, streaming og musikserver som add-on til det eksisterende anlæg, er N15(D) løsningen. Her får man for 4.995 kr. en vellydende USB DAC/streamer med samme Sabre-chip som X35 og X45.

Alle cocktailAudios produkter har en skuffe bagpå med plads til en 2,5” eller 3,5” SATA-harddisk (SSD eller HDD) på op til 8 Terabyte, hvilket er plads nok til at man kan rippe ca. 5.000 CD’er i lossless kvalitet. Produkterne leveres uden harddisk.

 

cocktailAudio X15D add-on streamer med HDD

 

Pris og tilgængelighed

  • cocktailAudio X14 koster kr. 5.495,-
  • cocktailAudio X15D koster kr. 4.995,-
  • cocktailAudio X35 koster kr. 12.995,-
  • cocktailAudio X45 koster kr. 15.995,-
  • cocktailAudio X45 Pro koster kr. 39.995,-

Er på markedet

 

Om cocktailAudio

cocktailAudio er en sydkoreansk virksomhed med rødder i it-branchen. Den blev stiftet tilbage i 2003 med ønsket om at give computerbaseret lyd en audiofil kvalitet pakket ind i et brugervenligt design.

Fælles for cocktailAudios produkter er, at de med deres alsidighed overflødiggør computeren som en del af stereoanlægget, at de understøtter alle kendte formater inkl. DSD, og at de leverer en høj lydkvalitet til meget fornuftige priser.

cocktailAudios rødder i it-branchen betyder, at al software til styring og betjening af apparater, musikdatabase osv. er udviklet in-house.

Kilde: Medlyd

 

Annonce:
Forrige artikelHollywood-stjerner klipper snoren til Apples Netflix-konkurrent
Næste artikelTEST: B&O E8 2.0 Trådløse øretelefoner med trådløs opladning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.