Forside Baggrund

Den ultimative “test”: Tech-journalist reddet af Apple Watch

-
Uret her er ikke identisk med det der reddede nordmanden- Illustration: recordere.dk

Selv kalder han det “en ubehagelig Apple-test”, efter at hans ur reddede ham efter en grim faldulykke.

Torald Østvang, en 67-årig norsk tech-journalist der skriver for Computerworld, har nok udført den mest realistiske test af fald-registrering med seneste Apple Watch 4. En oplevelse han dog gerne havde undværet.

“At være en af de få i verden, der har været i stand til at lave en realistisk test af ‘Fall Registration’ med nyeste Apple Watch lyder måske besnærrende. Men jeg ville have ønsket at være den oplevelse foruden”, fortæller Torald Østvang i en kommentar på norske Computerworld.

Annonce:

Natten til lørdag besøgte han en god ven og overnattede i husets gæsteafdeling i underetagen. Under et besøg på badeværelset midt om natten gled han og faldt – med hovedet først.

Der lå han så, bevidstløs og indsmurt i blod; Men hans ur havde fanget situationens alvor.

“Apple Watch Series 4 registrerede faldet gennem dens følere for accelerator og gyroskop. Jeg er holdt op med at oplade sådant udstyr om natten og havde derfor uret på. Da jeg lå bevidstløs på gulvet kunne ikke selv reagere”, fortæller Torald Østvang.

 

Uret ringede til 112

Efter 60 sekunder uden aktivitet antager uret at der er sket en ulykke og ringer 112. Det var den model af Apple Watch 4 med indbygget e-sim, så det selv kan ringe op.

Politiet modtog opkaldet og ringede til hans hjemmenummer for at dobbelttjekke. Her kunne hans kone bekræfte at han var hos vennen.

Derefter sendte politiet en patrulje til adressen, hvor de fandt Torald Østvang blodig og forslået. Han var imellemtiden vågnet og kravlet tilbage til sengen, hvor han nu lå forvirret og med kraftige smerter.

Han blev kørt på sygehuset. På skadestuen blev han syet for en flænge over øjet og derefter fragtet videre til en anden afdeling af sygehuset med speciale i hovedskader, hvor de fandt 3 brudskader: Rundt om det ene øje og en brækket næse.

Efter endt behandling blev han sendt hjem med beskeden om at holde sig fra skærme i et stykke tid. Ingen TV, computer, tablet eller smartphone.

Han følte dog at han måtte gå imod anbefalingerne for at skrive en kommentar om ulykken, fordi selv sygehuspersonalet havde været meget interesseret i at høre om hvordan hans ur havde sørget for at han hurtigt kom under behandling.

 

Annonce:
Forrige artikelPuma også på vej med selvsnørrende sko
Næste artikelTelmore Play 2.0 får flere streamingtjenester
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.