Forside Nyheder

Er Google i gang med at lave deres eget smartur?

-

Google er tydeligvis igang med at give deres smarturs- og wearable-strategi en vitamin-indsprøjtning.

I sidste måned blev det offentliggjort, at Google har købt en helt ny smarturs-teknologi af ur- og accessoryfirmaet Fossil, der blandt det har overtaget den tidligere danskejede urvirksomhed Skagen.

Annonce:

Google betalte 40 millioner dollar (cirka 262 millioner kroner) for en teknologi, der endnu ikke er kendt af offentligheden, og tilsyneladende ikke er set før i smarturs-sammenhæng. Samtidig overtog Google en gruppe Fossil-ingeniører, den del af Fossils udviklingshold, der har stået bag den nye, ukendte teknologi.

Nu har Android Police så fået øje på, at Google er på jagt efter nye folk til at lede deres wearables-satsning, hvilket for eksempel kunne omfatte de tidligere Fossil-ansatte. Men der er også dem, der spekulerer i, at jobopslagene indikerer, at Google vil lave deres eget smartur.

Den ene af de to nye jobopslag beskriver nemlig et job som ”Wearables Design Manager” og som jobtitlen antyder, skal denne person lede et hold af designere, der arbejder med wearables i ”…den prisvindende Google Hardware Design-afdeling”.

Lige nu har Google kun ét wearable-produkt under eget navn, nemlig Pixel Buds-øretelefonerne. Der er derfor god grund til at antage, at der er noget andet på vej, når et helt hold af designere er dedikeret til sagen. Opkøbet af Fossil-teknologien og folkene bag peger kraftigt i retning af et smartur baseret på Wear OS.

Store ambitioner

Antagelsen bestyrkes af det andet jobopslag, Android Police har fået øje på. Her søger de efter en person, der kan lede hele wearables-satsningen på det øverste niveau, i form af en ”Vice President, Hardware Engineering, Wearables”.

Det er ikke småting, der kræves af potentielle kandidater: 15 års erfaring med udvikling af forbrugerelektronik, hvoraf mindst 12 af dem skal have været i en situation, hvor både ”egen og ekstern fabrikation” kommer i anvendelse. Ligeledes ønsker Google sig en person, der har erfaring med produkter, der sælges i ”flere hundrede millioner eksemplarer”.

I denne rolle kommer personen til at lede hele Googles wearables-satsning, der som nævnt lige nu kun er Pixel Buds, som ikke ligefrem sælger i det ovennævnte antal enheder. Men jobbeskrivelsen omtaler “alle Googles wearable-produkter” – i flertal.

Med andre ord har Google store ambitioner på wearables-området, og da den mest populære wearable lige nu er smarture, er denne kategori den meste oplagte at forvente et nyt produkt i.

Google må især have et brændende ønske om dette, eftersom Android sidder på omtrent 85% af verdens smartphones, men det er stadig ærkerivalen Apple, der sælger de fleste smarture. Sidste år i august sagde Googles Wear OS-chefingeniør Miles Barr til Tom’s Guide, at firmaet lige nu havde fokus på Wear OS og smarturs-partnerskaber. Men det ser altså ud til at have ændret sig nu.

Annonce:
Forrige artikelTEST: Sonos Amp – Alsidig forstærker med streaming
Næste artikel3: 4G bredbånd med 1TB til hjemmet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.