Forside Indhold og distribution Spil nyheder

PlayStation 5 kan blive den fødte retrokonsol

-
Tidligere Sony boss Kaz Hirai på CES 2018. Foto: recordere.dk

Afsnittet om E3 er opdateret

Et Sony-patent viser en spillekonsol med bagudkompatibilitet til PS1, PS2, PS3 og PS4

Sony PlayStation 5 kan blive den fuldendte ‘retro-konsol’.

Annonce:

Et nyt patent der er dukket op i Japan viser nemlig løsningen til hvordan en spillekonsol kan være bagudkompatibel med alle tidligere PlayStation-konsoller. Det skriver Tweaktown.

Patentet viser hvordan konsollen, der må formodes at være PS5, kan bringes til at håndtere spil fra såvel PS1, PS2, PS3 som PS4.

Det patentet omhandler er hvordan en ‘custom made’ AMD-processor, kaldet Zen 2, kan bringes til at emulere CPU’erne fra alle de tidligere stationære PlayStation-konsoller.

Det er lidt af en bedrift, da de CPU’er er vidt forskellige. Ikke mindst skiftet fra PS3, der blev drevet af en PowerPC cell-processor, til PS4 med dens x86-processor med dual quad core CPU.

Sony har fundet en måde hvor på de forskellige CPU-arkitekturer, clock-frekvenser og antal kerner kan emuleres i den kommende PlayStation 5.

Om det er noget der finder vej til PS5 ved vi ikke, men nu er muligheden der, og det giver god mening da PS5 ventes at blive den sidste fysiske PlayStation-konsol fra Sony.

Der er endnu ingen sikre meldinger om hvornår Sony sender PlayStation 5 på gaden. Den kan både komme i år og til næste år. Måske bliver vi klogere omkring spillemessen E3, som Sony dog ikke udstiller på.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.