Forside Nyheder

Android TV-brugere kunne se andres profilbilleder og brugernavne (opdateret)

-

Hvis du er Android TV-bruger og ikke længere har adgang til at se dine fotos i Google Photos på TV-skærmen, er der en god grund.

Google har nemlig midlertidigt fjernet denne funktion, mens de undersøger en alvorligt privatlivs- og sikkerhedsproblem i Android TV-økosystemet. Sidstnævnte gav nemlig over weekenden visse Android TV-brugere adgang til at se en masse andre Android TV-brugeres private fotos (se opdatering længere nede, red).

Annonce:

En indisk Android TV-bruger viste lørdag frem, hvordan fænomenet opstod, når han forbandt Google Home-app’en til sit tv. I Google Home-app’en kan man nemlig sætte sine Google Photos i skyen som ’Ambient Mode’-screensavere på Android TV.

Men da den indiske Android TV-ejer gjorde det, og kiggede på de Google-konti, der var forbundet til funktionen (de såkaldte ”Linked Account”), dukkede ikke bare hans egen konto op, men en nærmest uendelig liste af andre brugerkonti (se video herunder).

Hvis en af disse blev koblet op på Ambient Mode, begyndte den fremmede kontos private billeder at dukke op på skærmen.

 

Opdatering 5/3 kl. 13:30

Twitterbruger @wothadei har senere præciseret at det ikke lykkedes ham at se andre ‘Android TV’-brugeres fotos, udover deres profilbillede (samt brugernavn). Det er uklart om dette kun gjalt for ham, altså om nogle brugere kan have haft adgang til andre brugeres fotos. Men alene det at andre brugeres konto vises bør rejse røde flag.

 

Ikke kun et enkeltstående tilfælde

Google blokerede heldigvis med det samme funktionen, men der er i skrivende stund ingen der ved, hvad der gik galt. Den førnævnte, indiske Android TV-bruger fremsatte på Twitter en teori om, at det handlede om ejere af det samme tv som han selv, en model fra producenten Vu (bill.). Især fordi han også ejer en Mi Box 3 fra Xiaomi, der ikke havde samme problem.

Men en repræsentant fra Vu sender regningen videre til Google. ”Vi er blevet gjort opmærksomme på problemet og har undersøgt sagen. Det er ikke en fejl på Vus tv-modeller, men derimod en softwarefejl i Google Home-app’en. Vi tager vores kunders privatliv meget alvorligt” hedder det i en udtalelse fra en Vu-repræsentant til websitet Gadget 360.

At det ikke kun handler om Vu-fjernsyn synes at være bekræftet af en anden Twitter-bruger, der har haft samme problem på en iFFalcon-boks med Android TV på. Hold øje med disse sider for en opdatering på, hvornår Google har fundet og forhåbentlig løst problemet.

 

 

Annonce:
Forrige artikelApple hyrer analytiker: Hvad er galt med Siri?
Næste artikelFupopkald kostede 1.700 kroner
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.