Forside Nyheder

Apple vil sikre positiv præsentation af deres produkter på ny streamingtjeneste

-
Den nu skandaleramte Kevin Spacey brugte Apple-produkter i ‘House of Cards’. Den var næppe gået på Apples nye streamingtjeneste (Foto: Netflix).

Apple er nervøse for, hvordan deres produkter bliver portrætteret i film og TV-serier på deres nye streamingtjeneste.

Derudover prøver topledere i Apple at påvirke indholdet på tjenesten således, at det bliver så pænt og familievenligt som muligt.

Annonce:

Flere medier, herunder The New York Times og New York Post har talt med producenter af det indhold, der skal fylde den streamingtjeneste, som Apple forventes at lancere ved en større presse-event på tirsdag.

Det var egentlig også forventet, at denne event skulle en annoncering af nye iPads, men dem har Apple i stedet overraskende valgt blot at annoncere med en helt almindelig pressemeddelelse, til trods for at iPad Air-navnet er blevet genoplivet og introducerer et nyt format i iPad-serien.

I stedet bliver tirsdagens event formentlig 100 procent fokuseret på den nye streamingtjeneste samt en abonnementsbaseret nyhedstjeneste, som Apple også forventes at annoncere. Nyheden om uroen i producentrækkerne falder derfor på et uheldigt tidspunkt for Apple.

Ifølge mediernes kilder har Apple forsøgt at kontrollere, hvordan Apple-produkter fremstilles i film og tv-serier, sådan at de f.eks. aldrig vises som værende i stykker eller ufunktionelle. Samtidig har Apple som vanligt holdt deres informationer om lanceringstidspunkter m.m. tæt til kroppen, sådan at film- og tv-skaberne ikke har kunnet taget højde for dette, når de f.eks. skrev manuskripter.

Mindre ”ondskabsfuldt”

Det har skabt en del utilfredshed hos de forfattere, instruktører og producere i Hollywood og andre steder, der har leveret de flere end 20 nye serier, som Apple angiveligt har købt rettighederne til. Derudover har Wall Street Journal kunnet rapportere, at Apple også har været berøringsangste overfor portrætteringen af særlige emner i indholdet.

En gyser fra M. Night Shyamalan brugte ifølge avisen krucifikser på en kontroversiel måde, som Apples topchefer ikke var trygge ved, og det gave sidstnævnte kraftigt udtryk for. Filmskaberne vandt dog den diskussion og Apple fik ikke lov at udøve censur overfor den pågældende scene.

Wall Street Journal har også tidligere kunnet berette, at Apple har forbudt alt ”voksen”-indhold, så man skal ikke forvente den samme type åbenhed overfor sex-scener og nøgenhed, som man for eksempel ser i serier på HBO og Netflix.

New York Post-journalister har også tidligere opsnappet nyheden om, at Tim Cook personligt har bedt skaberne af indhold til den nye streamingtjeneste om at sørge for at indholdet ”ikke er så ondskabsfuldt” som så meget andet indhold, der er findes derude.

 

Annonce:
Forrige artikelApple klar med ny 10.5 tommer iPad Air og opdateret iPad mini
Næste artikelHuawei ude: TDC vælger Ericsson til både 5G og 4G
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.