Forside Nyheder

Apples AR-briller kan gå i produktion inden året er omme

-

Hvis der er to firmaer, hvis bud på smartbriller er ventet med spænding, så er det Facebook og Apple.

Annonce:

Folk har store forventninger til Facebooks AR-brille, fordi de ejer Oculus, der jo må siges at have en del erfaring med at lave headsets, der kan vise en alternativ virkelighed for brugeren. AR er naturligvis ikke det samme som VR, men en del VR-viden og -teknologi kan dog alligevel overføres til AR.

Og så er der Apple, der jo er kendte for i kun ekstremt sjældne tilfælde at have sendt et produkt på markedet, før det var 100% klar. Apples strategi har i årtier været at vente 1-2 år med at indføre nye teknologier i deres produkter, så de kan gøre det med et højt niveau af brugervenlighed og stabilitet.

Af samme grund forventes firmaets entré på AR-brillefronten at blive ret definitivt, når det sker. Men nu er der noget, der tyder på, at Apple måske vover pelsen lidt tidligere end ellers, når det gælder smartbriller.

Markedsanalytikeren Ming-Chi Kuo, der har en ret høj træfsikkerhed, når det gælder forudsigelser af Apple-lanceringer, indikerer nu, at Apple muligvis allerede kommer med en AR-smartbrille her i 2019. Mere specifikt, siger Kuo, at den bliver sat i produktion sidst på året med lancering meget tidligt i 2020.

Kuo siger dog, at der samtidig er en god mulighed at hele processen bliver skubbet omtrent seks måneder, sådan at brillen kommer på gaden i andet kvartal af 2020. Kuos forudsigelser er blevet bragt af det taiwanesiske business-medie Economic Daily.

Tvivl om den teknologiske løsning

Ikke overraskende forventer Kuo, at brillen bliver lanceret som tilbehør til iPhone, i lighed med andre wearables som Apple Watch og AirPods. Brillen vil primært fungere som et display, og alt hvad der gælder CPU-aktivitet med videre foregår i telefonen.

Hvis man skal stole på deres patentansøgninger og opkøbsaktiviteter, så har Apple været i færd med at udvikle AR-brillen i næsten et årti. I følge Economic Daily har Apple blandt andet på et tidspunkt udviklet et gennemsigtigt fibermateriale, der oprindeligt var tiltænkt heads-up-displays på forruden i biler.

Disse fibre kan integreres i glas og vise informationer, når de er aktive, og ellers være helt usynlige, når de ikke er i brug. Det er netop sådan teknologi, der er nødvendig, hvis AR-briller skal blive en succes, da integrationen af digitale elementer i virkeligheden er nødt til at være så ubesværet som mulig.

En anden løsning, der lige nu udvikles blandt producenter af AR-briller involverer en projektor på brillestellet, der projicerer grafik ind på brilleglasset, hvorfra det så reflekteres direkte ind i øjet på brugeren. Det er blandt andet princippet bag Focals fra producenten North.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.