Forside Indhold og distribution Film

Efter Apple-annoncering: YouTube Premium dropper to originale serier

-

Med Apples annoncering af Apple TV+ begynder hestene at bides om streaming-truget.

Adskillige større tech-firmaer har allerede forsøgt sig med eksklusivt, originalt indhold, som de siden har droppet, som for eksempel Sony og Microsoft. En række andre, mindre streamingtjenester nåede ikke engang ud over USAs grænser, inden de lukkede.

Annonce:

Men med Apples entré på streamingmarkedet og Disneys kommende lancering af Disney+, begynder markedet at blive endnu mere snævert, og vi kan måske snart se det første af de helt store ofre i krigen. Skal man tro visse kilder, kan det gå hen og blive YouTube Premium.

Googles betalingsversion af YouTube har nemlig lige aflyst to af deres større satsninger, sci-fi-serien ’Origin’ (bill.) og komedieserien ’Overthinking with Kat & June’, begge en del af det såkaldte ’YouTube Originals’-udbud. Bloomberg var først til at bringe nyheden til torvs, men YouTube har siden selv bekræftet aflysningerne.

To serie-aflysninger betyder naturligvis ikke et farvel til hele tjenesten. Men YouTube Premium meddelte i november, at mange af de originale produktioner, man tidligere kun har kunnet se med et abonnement, bliver tilgængelige for alle.

Lukket for nye produktionsforslag

Det sidste vil ske i forbindelse med at YouTube lancerer en reklamefinansieret udgave af Premium, hvor man ved at udsætte sig selv for lidt flere reklamer end ellers vil kunne se YouTube Premium-indhold uden abonnement. Hvis YouTube Premium var en stor succes med masser af abonnenter, ville et sådant træk næppe være nødvendigt.

Bloomberg fremsatte endnu en påstand fra deres kilder, der også pegede i retning af, at YouTube Premium har trukket i nødbremsen. Ifølge kilderne har YouTube lukket for at modtage flere oplæg og forslag til tv-serier og film med større budgetter. Det sidste nægter Google og YouTube dog er tilfældet overfor Engadget.

I forbindelse med den sidste benægtelse peger en repræsentant for YouTube/Google på, at der i løbet af de kommende uger vil blive annonceret en lang række nye produktioner af mere global karakter. Det tyder på, at Google har kigget Netflix over skuldrene og opkøbt produktioner til YouTube Premium i lande udenfor USA, der kan fastholde lokale publikummer ude i verden, men også samtidig opnå en vis popularitet i YouTubes hjemland.

Bloombergs kilder mener også at vide, at YouTube Premiums hidtil største hit, ’Karate Kid’-udløberen ’Cobra Kai’, er blevet godkendt til en tredje sæson, baseret på den buzz, den kommende anden sæson allerede har genereret. Dette er dog ikke blevet bekræftet af YouTube eller Google.

Annonce:
Forrige artikelApples TV-app vil være streamingtjenesternes samlingspunkt
Næste artikelFra kl. 14: Følg lanceringen af Huawei P30
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.