Forside Produkter Computere

Google kan være på vej til at droppe laptops og tablets

-

Googles entré på hardware-markedet har været en blandet landhandel, og nu får det konsekvenser.

Firmaets Chromecast-enheder er voldsomt populære, og der er også et fornuftigt marked for deres Pixel-telefoner med tilbehør. Men det ser værre ud for deres satsninger på laptops og tablets. Og nu er der tegn i sol og vind på, at Google måske planlægger en exit fra den del af markedet.

Annonce:

Business Insider kan nemlig rapportere, at Google lige nu er i gang med at flytte medarbejdere fra den afdeling, der laver laptops som Pixelbook (bill.) og tablet’en Pixel Slate. Der er tale om ”dusinvis” af medarbejdere, der flytter over til andre afdelinger.

Disse medarbejdere har over de sidste to uger fået at vide, at deres projekter var blevet aflyst og er i stedet blevet flyttet over til Googles andre hardware-teams, hvilket inkluderer de ovennævnte produkter, men også andre produkter som Googles Wi-Fi-routere, deres Daydream VR-headset samt de intelligente termostater, røgalarmer og ringeklokker Google laver under Nest-brandet.

Det sker ifølge kilder som konsekvens af ”roadmap cutbacks”. Om dette skal forstås som nedskæringer, der allerede var planlagt til at finde sted på dette tidspunkt, eller forstås som at at der skæres uventet ned i projekter på selve roadmap’en, er svært at sige. Måske er det udelukkende nye projekter på vej, der aflyses, sådan at Pixelbook og Pixel Slate stadig overlever.

Blandet modtagelse

Men det er dog utvivlsomt at Google skærer ned i satsningen på laptops og tablets mere generelt. Og det rejser spørgsmålet om, hvorvidt disse produktkategorier overhovedet har en fremtid i Googles hardwarestrategi.

Google har lavet sine egne laptops stort set siden de præsenterede Chromebook-konceptet, der har givet billige bærbare i hænderne på især millioner af studerende verden over. Men der står naturligvis ikke Google på dem alle sammen, flere kendte laptopmærker som Acer, Samsung og HP har Chromebooks i sortimentet.

Googles egne forsøg på at lave Chromebooks med hardware i den mere eksklusive ende, såsom Chromebook Pixel og Pixelbook, der kom ud sidste år, har ikke været store succeser. De koster typisk det samme som man kan købe en Windows-laptop eller en MacBook i den billigere ende for, og det har afholdt masserne fra at hoppe med på vognen.

Dertil kommer at både Pixelbook og tablet’en Pixel Slate fik mildest talt blandede anmeldelser, da de blev lanceret sidste år – ikke mindst, fordi anmelderne syntes, de var lige lovligt dyre, når man tog deres begrænsninger i betragtning.

Google har i skrivende stund ikke kommenteret på sagen.

Annonce:
Forrige artikelOnePlus-fan gav tips til næste OxygenOS – nu er han hyret
Næste artikelNu kommer IKEA’s Sonos højttalere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.