Forside Nyheder

Kommune overvågede borgers streamingforbrug

-

Kommune tog nye midler i brug for at tjekke borger ud for mistanke om socialt bedrageri.

Grindsted kommune tjekker borgernes forbrug af bl.a. Netflix og Viaplay, når de skal vurdere om der er fusk med de sociale ydelser.

Annonce:

Det er ihvertfald hvad 23-årige Kevin Juhl Pedersen oplevede, da han blev mistænkt for at svindle med sin ressourceforløbsydelse. Det skriver avisen Jyske-Vestkysten.

Forløbet fik fagforeningen 3F på banen med en sag mod kommunen. Streamingforbruget indgik nemlig som en del af en samlet overvågning, der også omfattede kørsel, spisevaner og kontooverførsler.

Sagen tog udspring i en invalidering tilbage i 2017, på grund af et alvorligt piskesmæld.

I vurderingen om Kevin var syg, der satte Grindsted kommunes kontrolmyndighed bl.a. spørgsmålstegn ved hans brug af tjenester som Netflix, Viaplay og iTunes.

Da både Kevin Juhl Pedersen og hans fagforening 3F gjorde indsigelser over for kommunen, der valgte kommunen at afslutte kontrolsagen tilbage i december 2018.

“Der er ingen tvivl om, at når man læser sagen i avisen, vil mange sige, at vi er gået for vidt. Vi skal derfor bruge redegørelsen til at forstå, hvad der er sket, og hvad der ikke er sket”, fortæller Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune, til jv.dk

Grindsteds politikere vil nu se på de præcise retningslinjer for kontrolarbejdet i embedsværket og kigge på hvordan man gør i forhold til andre kommuner.

 

Annonce:
Forrige artikelGoogles spilstreaming-tjeneste hedder Stadia
Næste artikelNu kommer næste generation af AirPods med trådløs opladning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.