Forside * Featured

TEST: B&O Beosound 1 med Google Assistant

-
Beosound 1 GVA. Foto: recordere.dk

Indledning

Første udgave af streaminghøjttaleren Beosound 1 kom på markedet i efteråret 2016.

I december 2018 udkom en ny udgave, med taleassistenten Google Assistant indbygget, og det er den model der testes her.

Annonce:

Da Beosound 1 kom frem var det enten med lokal betjening på højttaleren eller styring via app. Nu er der også fjernbetjening via B&O-fjernbetjening, stemmen, Google Chromecast eller Airplay 2.

Det gør den nye udgave, kaldet Beosound 1 GVA, til en mere komplet højttaler.

En højttaler der også kan parres med en anden Beosound 1, til et stereo musiksystem. Hvordan det fungerer med en højttaler der er ‘true 360’, altså sender lyden ud i alle retninger, det lytter jeg på.

I denne anmeldelse vil jeg også dykke ned i mulighederne for musik via Google Home smarthjem, fordi det er en stor del af oplevelsen med denne højttaler, sammenlignet med første udgave af Beosound 1.

 

Beosound 1 GVA i bronze farve. Foto: Bang & Olufsen

 

Design

Højttaleren, der er designet af Torsten Valeur fra David Lewis Designers, fremstår smuk i aluminium. Som en lille skulptur i hjemmet.

Formen er konisk, bredere forneden og smallere i toppen. Formen brydes i toppen af diskanthøjttaleren, der er designet på en måde så det – set fra forsiden – virker som om toppen svæver.

Modellen fås i forskellige farver, der løbende skiftes ud. For tiden er det ‘natural’ (ufarvet aluminium), brass tone (messing) og bronze der er valg imellem.

Den model jeg testede var ‘natural’, men hvis der overvejes et køb af højttaleren her, så tjek også den midlertidige bronze-farve ud.

Aluminium der er anodiseret (indfarvet), i den bronze-tone B&O har valgt, fremstår utrolig smuk. Efter min mening er det en af de flotteste farver B&O nogensinde har haft i en kollektion.

En varm farve der skiller sig ud fra andre højttalerprodukter. Særligt på Beosound 1, og på storebror Beosound 2, der træder den farve virkelig frem, ikke mindst når der er genskin fra lyset omkring.

Den bronze-farve må B&O gerne holde på markedet længe.

 

De fysiske tilslutninger sidder i bunden. Foto: recordere.dk

 

Tilslutninger

At omtale de fysiske tilslutninger på denne højttaler er hurtigt overstået, der er:

  • Power
  • Ethernet 10/100 Mbit

Dette er en trådløs streaminghøjttaler, og her understøttes disse forbindelser:

  • Apple AirPlay 2
  • Chromecast built-in
  • Bluetooth 4.2
  • Wi-Fi/WLAN 802.11 b/g/n/ac (2.4 GHz & 5 GHz)

Højttaleren kan indgå i multirum musiksystemer. Både B&Os eget, samt via Chromecast og Airplay 2.

Her er Chromecast p.t. det mest fleksible multirum for en højttaler som denne, og undervejs i denne anmeldelse kommer jeg ind på hvorfor.

 

Beosound 1 GVA i messing farve. Foto: Bang & Olufsen

 

Ibrugtagning

Højttaleren installeres via Bang & Olufsen app (Android eller Apple iOS). Vælg ‘indstillinger’, tryk på knappen ’tilføj produkt’, og følg herefter trin-på-trin vejledningen.

Ønskes at benytte Google Assistant så sendes man også omkring app’en Google Home undervejs, for at installere den del. Også det er en enkel trin-på-trin vejledning.

Det tager ikke mange minutter, så er det helt sat op og klar til brug.

 

Knapperne på Beosound 1 lyser op efter behov. Foto: Bang Olufsen

 

Betjening (på højttaleren)

Toppen af Beosound 1 GVA har et display, touch panel og volumenknap.

Når volumenknappen berøres så mærker man det er B&O der står bag. Der er benyttet kuglelejer, så knappen drejer blødt og lækkert.

Touchpanelet har én knap der kan styre både tænd/sluk og play/pause.

Der er også en mikrofonknap der kalder på Google Assistant. Et tryk på den svarer til at sige ‘ok, Google’, som får Assistant til at lytte og afvente en ordre eller et spørgsmål.

Der er også mulighed for fire favoritknapper *) til Google Assistant, der kan benyttes som genveje til forskellige ting. Det kan være at starte en bestemt radiostation eller afspille en playliste, men da det er genvej til Google Assistent kan det også være styring af lys, fortælle vejudsigten eller andet. Mere om Google Home senere.

Opdatering: Da anmeldelsen blev skrevet virkede disse genveje endnu ikke på dansk, men det gør de nu. Så nu kan der indtales danske genveje til Google Assistant. Bare hold en genvejsknap nede i få sekunder, så spørger Assistant hvad genvejen skal indeholde, og så siger du bare hvad det er. Eksempelvis “Tænd lyset” eller “Spil DR P3”.

Hvis man laver et swipe mod højre, med fingeren på touchpanelet, så er det ‘next’ (næste) og et swipe mod venstre er ‘prev’ (forrige). På den måde kan man hoppe frem og tilbage i en playliste.

Hvis Google Assistant ikke benyttes så er der mulighed for at slå mikrofonerne fra. Dette via en knap i bunden af højttaleren.

 

Beosound 1 GVA kan fjernbetjenes med BeoRemote One BT (Bluetooth)

 

Fjernbetjeninger

En anden måde at styre Beosound 1 GVA er via en BeoRemote 1 fjernbetjening (ekstra tilbehør).

Der kræves en B&O-fjernbetjening med Bluetooth, enten en ‘BeoRemote One BT’ eller ‘BeoRemote One BT Netflix/Amazon’.

Fjernbetjeningen kan styre tænd/sluk, volume og aktivering af ‘lyt med’ (på andre B&O-enheder). Derudover er der kontrol af de musikkilder der er aktiveret under konfigurationen via Bang & Olufsen app.

Jeg aktiverede TuneIn radio, og så kunne jeg se mine favorit radiostationer på fjernbetjeningen og sætte Beosound 1 til at spille dem.

En anden type fjernbetjening der kan vælges i stedet er Essence Remote, der er en ‘knap’ til væg eller bord, som via Bluetooth kan fjernbetjene B&O-højttalerne. Det er en meget enkel måde at betjene musikken på, med on/off, volume og next/prev. Bemærk dog at dette produkt er udgået fra B&O, men fortsat sælges sålænge lager haves.

Man er ikke begrænset til én fjernbetjening via Bluetooth. Der kan parres flere ‘BeoSound One BT’ og ‘Essence Remote’ med samme højttaler.

Da forbindelsen på begge disse fjernbetjeninger er via Bluetooth så behøver fjernbetjening og højttaler ikke at kunne ‘se’ hinanden. Man kan også sidde inde i nabostuen og fjernbetjene, så langt væk som Bluetooth-forbindelsen nu rækker.

 

Essence Remote virker også på BeoSound 1. Foto: Bang & Olufsen

 

Tip: Sådan parres BeoRemote One BT med B&O-højttaleren

Forbered parring:

På app:
Gå ind i B&O app.
Vælg den højttaler der skal parres
Vælg produktindstillinger
Vælg konfigurer
Vælg fjernbetjeninger
Vælg par enheder

På BeoRemote One BT:
Tryk List
Vælg Indstillinger
Vælg Parring
Vælg Par

Start nu parring på såvel app som fjernbetjening

 

Betjening via Bang & Olufsen app

 

Betjening via app

Beosound 1 kan også, ligesom de øvrige B&O-højttalere på netværk, styres via app’en Bang & Olufsen.

Her kan der vælges kilder og der er styring for play/pause, next/prev samt volume og stand-by.

App’en viser også covers fra albummet til det nummer der spiller nu.

 

Beosound 1 GVA kan tages med i haven og spille flere timer på batteri – hvis der er WiFi. Foto: recordere.dk

 

Kan køre på batteri

Beosound 1 GVA har indbygget batteri, så den kan flyttes med rundt i huset eller tages med i havestuen eller ud på altanen.

Højttaleren er dog ikke bygget til udeliv. Med en kampvægt på 3,5 kg, en bredde på 16,2 cm og en højde på 32,7 cm, der er det ikke lige en man pakker i tasken.

Der er heller ingen IP-rating for højttaleren, så regn ikke med at den tåler vandstænk eller støv. Det er en højttaler beregnet til at bruges under tag og bør kun tages med udenfor i tørvejr, og så skal den være i nærheden af noget WiFi for at spille.

Den er specificeret til at spille op til 12 timer på batteri, med moderat volumen. Jeg har testet den på batteri også, og det fungerer fint, men har ikke efterprøvet hvor mange timer den spiller på batteri ved forskellig volumen.

Hvis Beosound 1 GVA flyttes meget rundt, kan det anbefales at tilkøbe en oplade station. Det er en dockingstation man placerer højttaleren i når den skal oplades, og så kan man nemt tage højttaleren med igen, uden at skulle pille kabler af først.

 

Oplade station for Beosound 1 GVA. Foto: Bang & Olufsen
Beosound 1 GVA med oplade station. Foto: Bang & Olufsen

 

Musiktjenester

Af musiktjenester er der indbygget understøttelse for:

  • TuneIn radio
  • Deezer musiktjeneste

Derudover understøttes Spotify Connect, men her etableres forbindelsen via Spotify app.

Med Airplay 2 og Chromecast er det med indbyggede musiktjenester dog nærmest gjort overflødigt.

 

Lydformater

Af lydformater understøttes:

  • MP3
  • WMA (ikke lossless)
  • AAC
  • ALAC
  • FLAC
  • WAV
  • AIFF

Samplefrekvenser op til 24-bit 192 KHz.

 

Airplay 2

Der understøttes Airplay 2. Med det kan Apple-enhederne forbinde trådløst til højttaleren.

Om det er Apple TV, iPhone, iPad eller Mac så kan der spilles ud på denne højttaler. Airplay 2 understøtter også at spille ud på flere højttalere samtidig (i mono).

Airplay 2 understøtter dog p.t. ikke at oprette stereopar, hvor to højttalere sammen danner en stereo-afspilning, med andet end Apples egne HomePod-højttalere.

Det er dog ikke enten/eller. Man kan sagtens bruge eksempelvis Airplay 2 og Chromecast i flæng. Det ene øjeblik kan man spille noget musik via Airplay 2 fra en iPhone og det næste øjeblik noget musik via Chromecast over Google Home.

 

Chromecast build-in

Beosound 1 GVA har indbygget Chromecast, og det betyder at der kan streames til den fra musikkilder/apps der understøtter chromecast.

Det betyder samtidig at den kan indgå som højttaler i Google Home, hvor den kan indgå i multirum med andre Chromecast-kompatible højttalere, anlæg eller Chromecast-enheder.

Chromecast multirum fungerer rigtigt godt. Det er nemt at oprette højttalergrupper. Det sker via Google Home app, og de grupper der er oprettet optræder herefter som selvstændige ‘enheder’ det kan streames til via Chromecast.

Hvis der eksempelvis oprettes en gruppe der hedder ‘Stuen’, med flere højttalere tilknyttet, så vil den gruppe optræde som valg i de musikapps der understøtter Chromecast.

Når musikken spiller sker det synkront ud på højttalerne.

På nogle højttalere med Chromecast indbygget der skal man ind i højttalerens indstillinger i Google Home og slå ‘Fuldt dynamisk område’ til, for at streamingen ikke begrænses i frekvensområde. Den indstilling var der ikke for Beosound 1 GVA. Tænker det skyldes at Google kender den allerede og ved at den skal spille med bedste dynamikområde.

 

Beosound 1 GVA. Foto: Bang & Olufsen

 

Stereo par

Chromecast understøtter også parring af to højttalere som et stereosæt. Når de er parret vil de optræde som én højttaler overfor Google Home og andre apps/enheder der understøtter Chromecast.

Når man parrer to Beosound 1 GVA, så bliver den ene højttaler ‘master’ og den anden ‘slave’. Herefter er det kun den ene af højttalerne der håndterer eksempelvis Google Assistant.

BeoSound 1 GVA er 360-graders højtttalere. De spreder mellemtone og diskant ud i alle retninger. Jeg var derfor spændt på hvordan de ville lyde i stereo.

Stereo fungerer overraskende godt. Lidt af detaljegraden i stereoperspektivet går godt nok tabt, til gengæld er der mere volumen i lydbilledet og højttalerne kan stå længere fra hinanden og alligevel spille tydelig stereo. Samtidig behøver højttalerne ikke rykkes så langt bagud i forhold til lyttepositionen.

Til denne test lånte jeg en ekstra Beosound 1 og havde to højttalere placeret på skrivebordet. Med klassiske frontvendte højttalere ville man sige højttalerne skulle rykkes om bag skrivebordet og være af ‘nearfield’-typen til lytning tæt på.

Men de to Beosound 1 spillede ganske vellydende musik i stereo stående på skrivebordet, og det vil jeg tro skyldes 360-graders spredningen.

 

 

Google Assistant / Google Home

Beosound 1 GVA (Google Voice Assistant) kommer med både indbygget Google Assistant og Chromecast Build-in.

Det betyder at den kan indgå i Google Home, på lige fod med Googles egne Home-højttalere.

Her kan den både spille musik og fungere som ‘indgang’ til taleassistenten.

Personligt er jeg ikke til taleassistenter hvor man skal konstruere sætningerne meget præcist for at de forstås rigtigt, eller taleassistenter der kun kan engelsk. Jeg hører derfor til dem der ikke er særligt imponeret over Siri og finder Alexa på engelsk for langt væk fra danske forhold.

Der er Google Assistant noget helt andet. Den forstår dansk flydende, og man skal slet ikke sige tingene på en bestemt måde for at den forstår. Bare tal almindelig dansk til den.

Selv min til tider lidt mumlende stemme, med tudser i halsen og forskellige måder at udtale tingene på, det forstår Assistant også. Under denne test var der meget få gange hvor jeg måtte gentage kommandoen, og det var mest fordi jeg var lidt overivrig eller havde glemt hvad en playliste hed.

Googles AI (kunstig intelligens) er stærk i Assistant, og den lærer undervejs og bliver derfor bedre og bedre for hver dag man tilbringer i hinandens selskab. Det er også AI der gør at Assistant kan modtage ordrer der tager udgangspunkt i noget der er sket tidligere. Så man ikke starter forfra hver gang.

Assistant ‘vækkes’ med “ok, Google”. Det er kodeordet til at den skal begynde at lytte.

Eksempler:

Mig: “Ok, Google, spil P3”
GA: “Streamer DR P3 via TuneIn”

Her spiller radioen på den lokale højttaler, i dette tilfælde Beosound 1.

Har man flere højttalere, tv eller anlæg med Chromecast Build-In eller har man tilsluttet Chromecast-produkter til TV eller anlæg, så kan der også spilles på dem.

Laves en højttalergruppe i Google Home som hedder “hele huset”, så vil man kunne sige:

Mig: “Ok, Google, spil P3 i hele huset”
GA: “Streamer DR P3 via TuneIn på hele huset”

Det er så her at Googles AI kan komme i spil. For hvis jeg nu gerne ville høre playlisten ‘recordere’ fra Spotify, så kan jeg sige:

Mig: “Ok, Google, spil recordere playliste”

Jeg fik ikke fortalt hvor jeg ville høre den playliste, så nu skulle man tro at den enten fortsatte på gruppen ‘hele huset’ eller tog det bogstaveligt og spillede lokalt på Beosound 1.

Men nej, her kommer AI i spil, og Assistant registrerer flere muligheder for hvad jeg mener, og skyder et spørgsmål ind:

GA: “Skal indholdet fortsat spilles på hele huset?”
Mig: “Nej”
GA: “Helt i orden. Her er recordere playliste via Spotify”

Og musikken spiller ud på lokal Beosound 1.

Den form for dialog bliver helt menneskelig. For en person ville også spørge en ekstra gang, hvis der opstod tvivl.

Her kan man i øvrigt både vælge det korte svar, ‘ja’ eller ‘nej’, eller man kan vælge at være høflig med ‘ja, tak’ og ‘nej, tak’. Også det forstår Assistant.

Ønsker man at stoppe musikken igen, er det bare at sige:

Mig: “Ok, Google, stop”

Man kan også sige stop musikken og andre varianter. Men Assistant forstår at ‘stop’ handler om at stoppe noget der afspiller lige nu, ligesom ‘sluk’ handler om at slukke noget – eksempelvis noget tændt lys.

Ved en sådan kommando gør Assistant det iøvrigt bare, uden at svare tilbage.

Ringer telefonen eller ringer det på døren, så kan man også sige:

Mig: “Ok, Google, pause musikken”

Og når der er fri bane til at spille lidt musik igen kan man sige:

Mig: “Ok, Google, genoptag musikken”

Igen er der ikke kun én måde at sige tingene på. Samme kunne opnår med eksempelvis “pause afspilning” og senere “genoptag afspilning” – eller blot “genoptag”.

Er musikken lidt for høj eller lav?

Mig: “Ok, Google, skru lidt ned”

Mig: “Ok, Google, skru op”

Den danske Assistant er god til dansk. På et tidspunkt legede jeg med engelsk Assistant og der blev den ved med at insistere på at ‘DR’ måtte være ‘Doctor’.

På dansk ved den derimod godt hvad DR er, ligesom rum, playlister mv. kan være på dansk. Så en playliste der hedder ‘Sønnens hits’ eller et rum der hedder ‘Soveværelse’ er ok.

Af musiktjenester understøtter Google Home p.t. Spotify, Google Play Music og YouTube Music. Men andre kommer nok til senere. Forleden dukkede Apple Music op i Google Home, men den fjernede Google igen med beskeden om at det var en fejl. Måske den musiktjeneste bliver den næste.

Hvis man ellers kan forlige sig med tanken om at hver gang man siger “ok, Google” så sendes der en optagelse ind til Googles servere for fortolkning, og at disse optagelser aldrig slettes men i stedet benyttes til at forbedre talegenkendelsen, så er Google Assistant i Google Home blevet rigtig god.

Netop til styring af musik er det langt hurtigere bare at sige hvad man ønsker at høre hvor. Langt hurtigere end at finde en app frem og søge, og når Googles taleassistent så rent faktisk forstår det meste af det man siger – på helt almindeligt dansk – så kan det varmt anbefales herfra.

Det er iøvrigt ikke kun musikken der kan styres. Det kan være Hue lys og andet, ligesom man kan spørge Assistant om alt muligt. “Hvornår lukker Matas?”, “Hvilket år døde Prince?”, “Hvad er 2+2”, “Hvilket land er verdens mindste?”. Mulighederne er uendelige.

Der bør dog understreges at Google Assistant virker på denne måde uanset højttaler/anlæg. Det bliver bare ekstra genialt når det samtidig er interegreret i en vellydende højttaler som Beosound 1 GVA.

Bør måske også nævne den finesse at højttaleren dæmper musikken når der siges “ok, Google” så den er klar til at høre kommandoen/spørgsmålet. Det er noget der er indbygget i Google Home, men det virker også her, både når den benyttes som mono-højttaler og i stereosæt.

 

Beosound 1 GVA. Foto: Bang & Olufsen

 

Hvordan lyder den?

Når jeg tester højttalere så er noget af det første jeg afprøver: Hvordan lyder de med radio når der tales. For hvis bas/mellemtone f.eks. er pumpet til musik, så kan det blive anstrengt i længden at lytte til tale.

Tale klarer Beosound 1 GVA til bravour. Stemmerne går klart igennem, og der er en fin ballance mellem hele registeret. Hverken for dyb eller for skinger. Radio går rent igennem på denne højttaler, også musikradio.

På musikstreaming der har et nummer som ‘Thinking Out Loud’ med Ed Sheran stor volumen, og det får hjælp af 360-graders spredningen, så selvom det er en mono-højttaler så får lyden fra den også mere volumen i rummet.

Bunden er tilpas, ikke som med en subwoofer, men jeg testede mest Beosound 1 stående på et skrivebord og der kunne den godt sætte bordpladen i svingninger, når musikken gik dybt ned i registeret, som eksempelvis på ‘Soldier of Love’ af Sade.

I ‘I Dreamed A Dream’ fra musicalen Les Misérables, i den version der synges af Anne Hataway, der indledes med en skrøbelig stemme der først taler for senere at gå over i sang. Det klarede højttaleren her godt. En mindre god højttaler kan “kvæle stemningen” så det følsomme går tabt, men Beosound 1 GVA fulgte bare med i hele registret.

I ‘Bohemian Rhapsody’ fra Queen (Remasteret 2011) fik højttaleren igen fylde på. Kor, vokal, guitar og trommer fungerer fint. Dog havde højttaleren her lidt udfordringer med den bas der går meget dybt på dette nummer. Ikke at gengive bassen og gøre det rent, men her var det som om bassen tog over og ballancen i nummeret gled lidt. Dette med bas-knappen i neutral og uden loudness.

Nummeret ‘The Sound of Silence’ med Paul Simon gav virkelig volume på drengen her, og det er i positiv forstand. Det lød som om Paul Simon sad på en stol her ved siden af, og gav den gas med guitar og sang, som var det en lille privat koncert jeg var vidne til. Men når jeg kiggede hen mod Paul stod der kun en Beosound 1 GVA.

Samme oplevelse med Gasolins ‘This Is My Life’ der åbner med Kim Larsens sang akkompanieret af guitarer. Starten af nummeret lød også som om Kim sad og spillede ved siden af, indtil det punkt hvor resten af bandet kommer med.

På et nummer som ‘Enter Sandman’ med Metallica, som højttaleren spiller fint i hele registeret, savnede jeg dog stereo. Det lød fint, men gav omvendt heller ikke fornemmelsen af at Metallica stod lige ved siden af og spillede. Det lød som det det var, en mono-højttaler. Dog med meget volumen for mono, men ikke nok til at snyde min hjerne til at tro jeg var til koncert.

Det samme med et nummer som ‘Smoke on The Water’ med Deep Purple. Fin gengivelse, stor volumen, men bedre hvis det var i stereo.

Så er oplevelsen en helt andet med ‘Hey Jude’ af The Beatles (Remasteret 2015). Den indledes med Paul McCartney på klaver og vokal, og der vendte oplevelsen tilbage, med at han ligeså godt kunne sidde ved siden af. Det er her hvor en god mono-højttaler kan noget andet end klassisk stereo.

Nummeret ‘Stairway to Heaven’ med Led Zeppelin lægger op til at blive spillet i stereo, men også det fungerer egentlig ganske fint på en 360-graders mono-højttaler som Beosound 1 MVA. Det er en tydelig vokal, med opbakning fra et band kommer mere og mere med som nummeret skrider frem, og højttaleren følger godt med hele vejen.

Forcer og begrænsninger ved en mono-højttaler som denne kan iøvrigt elemineres ved at købe to af dem, og koble dem sammen til ét stereo musiksystem.

Ok, 2 gange 11.000 kroner er 22.000 kroner og for den pris kan man få mange stereoanlæg; Men ikke et stereoanlæg i samme design som det vil være at sætte to Beosound 1 GVA (eller to Beosound 2 GVA) ind i stuen. Et stereoanlæg der samtidig har mange flere betjeningsmuligheder, med alt fra klassisk fjernbetjening til mundtlig kontrol.

 

To Beosound 1 GVA kan parres til ét stereosæt via Google Home og optræde som én stereo Chromecast højttaler.

 

God WiFi nødvendig

Når der investeres i streaminghøjttalere som disse, så er det nødvendigt at have et godt netværk. Et WiFi der er god på både dækning og stabilitet.

For ellers kan der komme klumper i musikken, og oplevelsen af hvad højttalere som disse kan bliver mindre god.

Jeg har god WiFi-dækning her og oplevede ikke nogen problemer, men jeg talte med en B&O-forhandler forleden som fortalte: At det er nogle af de udfordringer, som de støder på ude hos kunder, der ikke tidligere har anvendt deres netværk til streaming.

 

Beosound 1 GVA. Foto: Bang & Olufsen

 

Konklusion

Beosound 1 GVA (Google Voice Assistant) kombinerer en god højttaler med Googles smarthjem, og det er en cocktail der fungerer overraskende godt.

Det virker jo. Google Assistant forstår dansk, og skal ikke instrueres på en bestemt måde. Man siger bare hvad man vil høre, om der skal skrues op eller ned, eller stoppe musikken igen.

Radio understøttes direkte gennem gratisdelen på TuneIn, og abonneres på en af de understøttede musiktjenester (p.t. Spotify, Google Play Music og YouTube Music) kan hele musikkataloget derfra stemmestyres.

Udover musikstyring fungerer Beosound 1 GVA som en ‘Google Home’-smarthøjttaler, der kan også kan styre lys mv. og hjælpe med hverdagens spørgsmål og søgninger.

Vil man ikke bruge stemmestyringen så understøttes også en klassisk fjernbetjening, betjening direkte på højttaleren samt styring via app. På betjeningsmulighederne er Beosound 1 GVA noget af det mest fleksible på markedet.

Med batteri kan den tages med rundt i huset eller ud i udestuen.

Jeg sidder tilbage med den følelse at kombinationen af Google Assistant og Beosound 1 er “A Match Made In Heaven”. Googles taleassistent er kongen på dansk og dette kombineret med den gode B&O-lyd og det smukke design, gør denne højttaler til noget særligt. At styre musikken med stemmen, når det fungerer så godt som her, er stærkt vanedannende.

Med et prisskilt på kr. 11.000,- ligger den nok i den høje ende for hvad der normalt ofres på en streaminghøjttaler; Men jeg mener også at man får så meget mere med i pakken her. Efter at have haft den til test i en periode får den mine bedste anbefalinger. Jeg mener den er hver en krone værd.

 

 

Pris og tilgængelighed

Bang & Olufsen Beosound 1 med Google Voice Assistant koster kr. 11.000,- hos B&O-forhandlerne.

Tjek tilgængelighed og dagspris

 

B&O Beosound 1 GVA

Kr. 11.000
9.3

Design

10.0/10

Ydelse

9.0/10

Betjening

10.0/10

Fleksibilitet

9.0/10

Batteritid

9.0/10

Pris

9.0/10

Plus

  • Designet
  • Dansk Google Assistant
  • Fjernbetjeningsmuligheder
  • God lyd
  • Mulighed for stereosæt
  • Batteri

Minus

  • Ingen Apple Music via stemmestyring
  • Ingen TIDAL (+HiFi) via stemmestyring
  • Ingen analog indgang
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.