Forside Baggrund

Amazon: Alexa-optagelser er ikke private, vi kan lytte med

-
Foto: Shutterstock.com

Hvis taleassistenten Alexa installeres i hjemmet så er der mulighed for at en Amazon-medarbejder lytter med.

Alexa er Amazons taleassistent der findes i selskabets egne Echo-højttalere, men også i mange 3. parts produkter.

Når Alexa benyttes så sendes en lydoptagelse videre til Amazons servere, for tolkning af hvad der blev sagt. Var det en kommando, et indkøb, et spørgsmål eller andet?

Annonce:

Men der er også mulighed for at Alexa ikke forstår hvad der blev sagt, og det vil Amazon gerne forbedre. Derfor har de et globalt team der har mulighed for at lytte med, altså gennemgår optagelser med henblik på at forbedre Alexa. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Så Alexa er ikke privat, andre kan lytte med på optagelserne fra hjemmet. Amazon har tusindvis på lønningslisten verden over, i det team der har mulighed for at lytte med, fortæller Bloomberg.

 

Op til 1.000 optagelser per dag per medarbejder

Amazons team er en blanding af freelancere og fastansatte, og de arbejder hver op til 9 timer dagligt. I løbet af en vagt kan de hver især nå at lytte op mod 1.000 optagelser igennem.

Der behøver ikke være sket en fejlfortolkning for at en optagelse lyttes igennem. En Amazon-medarbejder fortæller til Bloomberg at han også lytter optagelser igennem for at finde forskellige måder noget udtales på. Det kunne være at finde kunstnere og tagge dem med navn, så Alexa derefter kender flere forskellige måder som et navn udtales på.

Ind imellem er der andet på optagelserne end det der var tiltænkt Alexa, og er der noget en medarbejder ikke forstår, er der mulighed for at dele optagelsen via chat-rum så andre i teamet kan komme med bud på en fortolkning.

 

Optagelser deles ikke udenfor Amazon

Der har også været episoder med noget der lød som en kriminel handling, eksempelvis noget der lød som et sexovergreb. Her kan Amazon-medarbejderne også dele optagelsen med hinanden via chat, som en måde at bearbejde oplevelsen. Det er dog ikke noget der meldes, Amazons politik er ikke at blande sig.

“Vi tager sikkerhed og privatliv for vores kunders personlige oplysninger alvorligt”, fortæller en talsmand fra Amazon i en email til Bloomberg, og fortsætter:

“Vi annoterer kun en ekstremt lille antal prøver af Alexas stemmeoptagelser med henblik på at forbedre kundeoplevelsen. Disse oplysninger hjælper for eksempel os med at uddanne vores talegenkendelse og de naturlige sprogkundskaber, så Alexa kan bedre forstå dine ønsker og sikre at tjenesten fungerer godt for alle”.

 

Strenge sikkerhedsforanstaltninger

Amazon understreger at de har strenge sikkerhedsforanstaltninger på området.

“Vi har strenge tekniske og operationelle sikkerhedsforanstaltninger, og har en nultolerancepolitik for misbrug af vores system”, fortæller Amazon til Bloomberg og fortsætter:

“Medarbejdere har ikke direkte adgang til oplysninger, der kan identificere personen eller kontoen som en del af denne arbejdsgang. Alle oplysninger behandles med høj fortrolighed, og vi bruger multi-factor-godkendelse til at begrænse adgang, krypterer anvendte tjenester har løbende revision af vores kontrolmiljø med henblik på beskyttelse”.

Bloomberg er i besiddelse af et screenshot der viser hvad Amazon-medarbejderne kan se, og de indeholder rigtigt nok ikke fuldt navn og adresse. Dog kan medarbejderne se kundenummer, fornavn og enhedens serienummer, så helt anonymt er det ikke.

 

Annonce:
Forrige artikelNy rekord på DRTV streaming: 5 mia. minutters TV
Næste artikelHomekit-understøttelse ruller ud til IKEAs stikdåse
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.