Forside Baggrund

Amazon klargør 24bit hi-res musikstreaming

-

Hi-res musikstreaming kan blive den næste store ting når giganten Amazon går ind på det marked.

Amazon forbereder lige nu en streamingtjeneste med hi-res musik. Det skriver det britiske medie Music Business Worldwide (MBW).

Annonce:

I dag er udvalget af 24bit hi-res musik (bedre end CD-kvalitet) på streaming begrænset til mindre tjenester, som udvalgte ‘Masters’-numre på TIDAL HiFi og Qubuz (ikke tilgængelig i Danmark).

MBW har flere kilder der beskrives som ‘højt oppe i musikindustrien’ og de fortæller at Amazon lige nu er i dialog med pladeselskaberne om egen HiFi-streaming med hi-res musik.

Hvis Amazon går ind på det marked kan det være med til at udbrede forbruget af musikstreaming i høj kvalitet. Hvor de to store, Spotify og Apple Music, ikke engang streamer i CD-kvalitet i dag, så har en spiller som Amazon en størrelse der har potentiale til at blive en ‘gamechanger’ på markedet for hi-res musikstreaming.

Ifølge MBWs kilder skulle mindst én af de store pladeselskaber allerede have sagt ja til at levere musik til den nye tjeneste.

Amazons hi-res musikstreaming ventes at lancere i slutningen af 2019 til en pris der er lavere end TIDAL HiFi (CD-kvalitet + udvalgte hi-res numre) og Deezer HiFi (CD-kvalitet).

Hvor de almindelige musiktjenester i dag koster $9,99 (kr. 99/måned) og HiFi-tjenesterne i dag koster $19,99 (kr. 199/måned) så tales der om en pris i omegnen af $15 for Amazons tjeneste. Dvs. midt imellem, så omkring de 150 kr/måned.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.