Forside Nyheder

Apple anklages for at bruge ansigtsgenkendelse i sine butikker

-
Foto: Dru Bloomfield (CC BY 2.0)

Ansigtsgenkendelses-teknologi vækker i stigende grad bekymring hos tech-brugere verden over.

Nu har forbrugerne fået endnu en ting at bekymre sig over, nemlig om deres ansigter bliver scannet og deres identitet fundet frem, når de går ind i en Apple-butik. Det er nemlig påstanden i et nyt søgsmål mod Apple i USA.

Annonce:

I november blev den 18-årige Ousmane Bah fra New York arresteret for gentagne butikstyverier i Apple-butikker. Det skete på hans hjemmeadresse i New York ifølge Bloomberg, der også skriver, at arrestordren indeholdt et foto af tyven, der slet ikke ligner Bah.

Bah blev ud over tyverier i New York arresteret for tyverier i staterne Massachussetts, Delaware og New Jersey, der alle ligger i køreafstand fra New York City. Den 18-årige studerende forklarer i søgsmålet, at han har mistet sit ID-kort, der viser, han er studerende, og at den rigtige tyv har fundet det og brugt det til at identificere sig med i Apple-butikker mindst én gang.

Kortet indeholder ikke noget foto, hvilket gjorde det muligt for tyven at anvende det. Det skulle ifølge søgsmåls-dokumenterne have kædet Bahs navn og adresse sammen med et forkert ansigt, sådan at den rigtige tyv blev identificeret som Ousmane Bah.

Apple nægter

Bah anklager således Apple for først at have anvendt ansigtsscannings-teknologi til at scanne ansigtet på en person, der brugte Bahs ID-kort via overvågningskameraer, og derefter at have brugt ansigtsgenkendelse til genkende den rigtige tyv ved senere butikstyverier – men dog med det forkerte navn.

Én ting er, at personen på billedet fra overvågningskameraerne i arrestordren angiveligt slet ikke ligner Ousmane Bah, men da tyverierne skete i Boston i Massachussetts, var Bah til sin afgangsfest på gymnasiet i New York, fire timers kørsel fra Boston.

Ousmane Bah har sagsøgt Apple for ikke færre end en milliard dollar – altså lige under syv milliarder kroner. Det skulle primært være for tort og svie, men når der sættes så højt et beløb i amerikanske søgsmål, er det ofte for at tvinge virksomheder til at gå i retten i stedet for at indgå et forlig.

Det ville i dette tilfælde betyde, at Apple ville skulle godtgøre under ed, at de ikke anvender ansigtsgenkendelse i deres butikker. Firmaet har siden nyheden kom ud benægtet overfor adskillige medier, at de bruger ansigtsgenkendelse i Apple-butikkerne.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.