Forside Nyheder

Dom: Ulovlig streaming tv skal blokeres i Danmark

-
Foto: Shutterstock.com / recordere.dk

Ny dom kan bane vejen for blokering af ulovlig streaming tv i Danmark.

Spanske LaLiga og RettighedsAlliancen har vundet første skridt omkring adgang til ulovlig streaming tv i Danmark. For første gang i Danmark har en domstol nu afgjort, at ulovlig streaming af live sport skal blokeres.

Sagen blev bragt for retten af den spanske fodboldliga LaLiga i samarbejde med RettighedsAlliancen herhjemme, og ifølge dem baner det vejen for yderligere blokeringer af ulovlig live-streaming – både af sport og tv generelt.

Annonce:

I perioden fra februar 2018 til februar 2019 registrerede RettighedsAlliancen 18 millioner besøg til de mest populære ulovlige live-sport-tjenester i Danmark. Samtidig observeredes en stigning på 15% i samme periode.

“Vi oplever en voldsom trafik til hjemmesider, der tilbyder ulovlig live-streaming af sportsbegivenheder. Det er særligt fodboldkampe, der tiltrækker de danske brugere, og med et gennemsnitligt antal besøg på 1,4 millioner danskere om måneden, så er der altså tale om et omfattende og alvorligt problem”, fortæller RettighedsAlliancens direktør Maria Fredenslund

 

Håber på flere blokeringer

I forbindelse med sagen har RettighedsAlliancen og LaLiga anmodet om at få 9 populære ulovlige streamingtjenester blokeret af de danske internetudbydere. Disse tjenester er nogle af dem, der har genereret mest trafik, og som alle har givet adgang til indhold, som blandt andet LaLiga ejer rettighederne til, uden de nødvendige aftaler eller betaling til rettighedshaverne.

LaLigas ‘Audiovisual Director’ Melcior Soler fortæller, at ulovlig streaming af LaLigas kampe længe har været et stort problem:

“Audiovisual Piracy is illegal and has great consequences, not only for us, but for the league and the future of the game, so we are very happy that RettighedsAlliancen has joined us in the fight. We know that Denmark is at the forefront of the development of digital tools to fight online piracy, and this is a big issue for us”, fortæller Melcior Soler og fortsætter:

“We are now looking forward to seeing the effects of the blockings and hope that they can serve as an example for other countries, so that we can stand together in the fight against online piracy”.

RettighedsAlliancen og LaLiga har i forbindelse med sagen bedt om blokering af 9 populære streamingtjenester der sættes i forbindelse med ulovlig streaming.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.