Forside Nyheder

Google tester reklamer i Android TV

-
Foto: Dave Zatz via Twitter (@davezatz)

Brugere af Android TV er blevet mødt af sponsoreret indhold i menuen til Android TV

Google tester reklamer i Android TV. Dette via en ekstra menulinje med sponsoreret indhold på forsiden til Android TV.

Billedet ovenfor er fra bloggen Zatz Not Funny, hvor Joel Ward har mødt reklamen på begge sine Sony TV. Begge kører Android TV 8.

Annonce:

Men ifølge XDA Developers er det sponsorerede indhold også mødt på andre Android TV som tv-boksene Nvidia Shield TV, Xiaomi Mi Box 3 og ASUS Google Nexus Player.

Google bekræfter at det sponsorerede indhold er en del af et pilotprojekt om at optimere og tilpasse underholdningsoplevelsen i hjemmet.

“Android TV is committed to optimizing and personalizing the entertainment experience at home. As we explore new opportunities to engage the user community, we’re running a pilot program to surface sponsored content on the Android TV home screen”, fortæller Google til XDA Developers.

Sony har lavet en support-side om ændringen, hvor de fortæller at indholdet er styret af Google og der ingen mulighed er for at slå det fra, hvis man ikke ønsker at se det på startskærmen.

Bruger Felisen på Reddit er dog lykkedes med at fjerne det sponsorerede indhold her og nu, ved at afinstalllere opdateringen for ‘Android TV Core Services’ (com.google.android.tvrecommendations) og slå de automatiske opdateringer fra.

Tilbage på den forrige udgave af Android TV 8 viste det sig muligt at omorganisere startskærmen og flytte rundt på linjen med sponsoreret indhold – eller helt slette linjen. Men i seneste opdatering af Android TV har Google låst af for det, så reklamelinjen er ‘sticky’ og ikke kan fjernes.

Google har ikke fortalt hvor de tester sponsoreret indhold i Android TV. Altså om det “kun” er USA for nu, eller om de tester i andre lande også.

 

Annonce:
Forrige artikelFørste prisindikation på LG Rollable OLED: Rasende dyrt!
Næste artikelTEST: Samsung 65″ Q90R QLED TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.