Forside * Featured

LG har fået patent på en gennemsigtig, foldbar smartphone

-

To af de mest brugte visuelle floskler i science fiction- og superhelte-film er projicering af hologrammer ud i den blå luft og gennemsigtige smartphones.

Annonce:

Den første, hvor farverige hologrammer og visuelle elementer magisk fremtræder uden nogen form for barriere, som lyset kan reflekteres på, er ren fantasi og endnu ikke fysisk muligt (indtil den dag, vi kan omdanne luft til plasma kontinuerligt i stor skala eller er villige til at acceptere brug af tre laserprojektorer og ekstra støv i luften).

Den anden, de gennemsigtige smartphones, er dog imidlertid lige kommet et skridt tættere på. Vi har tidligere set, hvordan mindre producenter har eksperimenteret med smartphones, hvor skærmen har en grad af gennemsigtighed, og der er også blevet fremvist tv-modeller i samme stil fra blandt andre Samsung og Panasonic. Interessant nok har Samsung patentet på mindst ét smartphone-design med gennemsigtigt display.

Men nu har LG simpelthen patenteret en gennemsigtig smartphone, der kan foldes. LG har officielt fået tildelt patentet af de amerikanske patentmyndigheder og det betyder formentlig, at enhver producent, der i fremtiden skulle finde på at lave noget lignende, skal aflevere penge ved LGs kasse 1.

Der er flere interessante elementer i LGs patent. En af dem er, hvordan de løser et af de klokkeklare udfordringer ved gennemsigtige smartphones: Hvad skal man gøre af de komponenter, der ikke er gennemsigtige, såsom batteriet, højttalere, motherboards og chips?

LGs løsning på dette ligger netop i foldbarheden. Den ene halvdel af den foldbare skærm er transparent, mens den anden har en ikke-gennemsigtig del, hvor al teknologien er gemt væk. Hvis man holder smartphonen på en bestemt måde, kan den sidstnævnte del så være i bunden, hvor ens hænder alligevel dækker for noget af skærmen, mens det meste af den synlige del af skærmen så er gennemsigtig.

Næppe lige på trapperne

Er andet interessant element er, at LGs patent faktisk blev søgt allerede i 2015. Vi vidste godt at de store producenter havde arbejdet på foldelige telefoner i årevis og blot ventede på at den foldelige skærmteknologi blev moden.

Men at LG allerede dengang havde en vision om gennemsigtige, foldbare skærme viser noget om visionerne hos de store teknologivirksomheder, og at vi sjældent hører om, hvad de går og planlægger i virkeligheden. For at få tildelt et patent skal man nemlig argumentere for, at teknologien kan fungere og vise, hvordan den virker i sin grundessens.

Så selvom vi måske aldrig ser en gennemsigtig, foldbar telefon fra LG, så har de formentlig de teknologiske ressourcer til at lave én. Spørgsmålet er så, om den kan masseproduceres til en pris, folk vil betale, og om den kan laves i en form, der er holdbar nok.

Netop LG er med helt i front, når det gælder foldbare og sammenrullelige skærmteknologier, og har også tidligere fremvist gennemsigtige displays. Når det er sagt, så har LG klart meldt ud, at de ikke springer med på bølgen med foldelige telefoner lige nu. Det er simpelthen for tidligt og markedet er ikke klar, mener det sydkoreanske firma.

LG har dog en mulighed for dem, der gerne vil have mere skærmplads på deres smartphone. De har lavet et cover til deres V50-telefon, der indeholder en ekstra skærm, og man dermed får dobbelt så meget skærmplads at lege med. Der er dog naturligvis en bræmme med hængsler og skærmkanter i vejen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.