Forside Nyheder

Nu kan du forudbestille Oculus Quest of Rift S med levering sidst i maj

-

Facebook har skudt deres udviklerkonference, F8, af med en åbningskeynote, der primært handlede om firmaets nye tiltag i forhold til privatlivets fred.

Men det blev da også til lidt nyt om firmaets hardware, der jo især består af VR-headsettene fra Oculus. To længe ventede opdateringer til Oculus-sortimentet blev annonceret, i form af den helt trådløse og selvstændige Oculus Quest og den seneste version af Oculus Rift, der hedder S til efternavn.

Annonce:

De kan begge bestilles nu, og bliver sendt ud til køberne omkring d. 21. og 22. maj. De kan f.eks. bestilles fra Oculus’ egen hjemmeside, der også sender til Danmark. Gør man det, ligger prisen på 449 Euro, eller omkring 3.300 kroner. Der følger Touch-controllere med til begge modeller, og til den kabelbårne Rift følger der også et 5m Mini DisplayPort til DisplayPort-kabel med.

Oculus kalder Quest for deres første, rigtige ”all-in-one” VR-headset til gaming. Men hør hov, sagde de ikke også det om den trådløse Oculus GO? Der er faktisk en ret betydningsfuld forskel på GO og Quest, selv om de begge er trådløse og altså ikke kræver opkobling til en computer eller en smartphone for at fungere.

De har altså også begge processorer, RAM og alting indbygget, men Quest kan noget, som GO ikke kan. GO er nemlig kun i stand til at gengive VR i såkaldt 3DoF – tre ”Degrees of Freedom”, altså frihedsgrader. Det betyder, at du kan kigge op, ned og til siderne og få nye synsindtryk, men hvis du rent faktisk flytter kroppen, bliver det ikke registreret.

Gå rundt i VR

Din virtuelle verden ser altså lige ens ud, om du står stille eller går et par skridt, mens du har GO på hovedet. Sådan er det ikke med Quest, der har 6DoF. Her kan du også gå rundt i rummet og omgivelserne i den virtuelle virkelighede inde i brillen vil også forandre sig.

Det opnår Quest ved at lade de indbyggede fire kameraer scanne lokalet, du befinder dig i, før og under din spilseance. På den måde undgår du også at gå ind i møbler og andre ting, du ikke kan se, fordi dit synsfelt er dækket af Quest-headsettet.

En af de nyheder, der vakte mest jubel på F8, var at Lucasfilms og ILMxLabs’ VR-spil i Star Wars-universet, ’Vader Immortal’, kommer til Quest-platformen. Faktisk er ’Vader Immortal’ klar til download, så snart headsettene lander i folks hjem.

Opdatering af originalen

Rift S er den nyeste version af Oculus’ PC-opkoblede headset Rift, der startede hele den seneste VR-brillebølge. Ligesom Quest kan den håndtere alle former for bevægelser, men benytter kombinationen af computerkraften i en gaming-PC og dens egen indbyggede hardware til at give en endnu mere gennemført, grafisk oplevelse.

Rift S skulle derudover have bedre optik ombord, sådan at de indbyggede linser hjælper med til at skabe en større indlevelse. I skrivende stund venter vi stadig på de konkrete specifikationer på de to headset, men så snart vi har dem, kan du læse om dem her.

Annonce:
Forrige artikelElgiganten åbner ny butik i Herning
Næste artikelJørgen Ramskov stopper på 24syv
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.