Forside * Nyheder

OLED fremtid usikker: LG vælger QLED (APRILSNAR)

-
Samsung QLED i hhv. 4K- og 8K-opløsning. Foto: recordere.dk

APRILSNAR

Denne nyhed er falsk. Det var recordere.dks aprilsnar for 2019.

LG har ingen intensioner om at forlade OLED TV, tværtimod.

Annonce:

Aprilsnar: LG køber skærmteknologi hos Samsung for at nå ud på massemarkedet.

Selvom OLED TV har haft meget fokus i markedet de senere år, så blev der i 2018 alligevel ikke solgt mere end ca. 2,1 mio. OLED TV på verdensplan.

Selvom 2,1 mio. lyder af mange, så skal det holdes op mod et samlet TV-salg på ca. 225 millioner i 2018.

Nu tager LG konsekvensen og køber op hos konkurrenten Samsung. Det skriver avisen Seoul Herald, der har talt med kilder i det koreanske produktionmiljø.

Det betyder at QLED-skærme rykker ind i LG TV, og selv om LG ikke har bekræftet at det betyder et totalt exit til OLED, så vil det større salg af QLED sætte OLED under pres hos den koreanske elektronikleverandør LG Electronics.

Særligt hvis det nye ‘QLED-ben’ tjener mere ind end det nuværende ‘OLED-ben’, for så vil vi se flere topmodeller hos LG erstatte OLED-displayet med QLED istedet.

 

LG Electronics. Foto: recordere.dk

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra både LG Electronics, der producerer TV-apparaterne og LG Display der leverer OLED-paneler til LG og andre producenter som Sony, Panasonic og Philips.

En af LGs bekymringer gik angiveligt på hvad der skulle ske med det sammenrullelige OLED TV, hvor displayet kan rulle sammen i en kasse, men her arbejder Samsung på et QRLED – Quantum dot Rollable LED.

Vi venter at se forpræsentationer af de nye LG TV i forbindelse med IFA-udstillingen efter sommer.

 

 APRILSNAR: Denne nyhed var årets aprilsnar fra recordere.dk 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.