Forside Produkter Mobil

ARM-knockout til Huaweis Kirin processorer

-

Huawei kan få svært ved at designe egne processorer efter at ARM har afbrudt samarbejdet som følge af USAs blackliste.

Huawei designer selv sine Kirin-processorer, men ligesom andre mobilprocessorer er de baseret på ARM-teknologi, og nu har ARM afbrudt samarbejdet. Det skriver BBC.

Annonce:

ARM er stort set enerådende indenfor mobil-processorer, og kendte CPU’er som Qualcomm Snapdragon, Samsung Exynos og Apple A11 er baseret på ARM-teknologi.

ARM er ikke en hardware-producent. De sælger teknologi og licenser til produktion af chips. Firmaet er japansk ejet men ligger i Cambridge, Storbritanien. ARM har 6.000 ansatte på verdensplan og har 8 kontorer i USA.

I et internt dokument, som BBC er kommet i besiddelse af, der har ARM pålagt deres medarbejdere at standse alle aktive kontrakter, support og afventende opgaver med Huawei. Dette begrundet i USAs blackliste af Huawei.

ARM skriver envidere at deres teknologi indeholder designs der oprinder fra USA, og derfor er de omfattet af forbudet mod at sælge varer og teknologi til Huawei.

Hvis dette forbud bliver langvarigt kan det ende som et teknisk knockout af Huawei. Det vurderes at de vil få svært ved at udvikle nye processorer uden ARM.

ARM bekræfter overfor BBC at de følger gældende regulativer, men ønskede ikke at uddybe denne sag. Huawei har ikke ønsket at kommentere på det på nuværende tidspunkt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.