Forside Nyheder

Portal er på vej til Europa

-

Facebooks svar på Echo Show og Googles Smart Displays har hidtil været forbeholdt amerikanske butikshylder.

Men det ændrer sig nu. Facebook meddelte i forbindelse med deres udviklerkonference, F8, at Portal nu kommer ud til flere andre lande. Det sker i løbet af året, og når vi kommer over på den anden side af sommeren, bliver det også Europas tur.

Annonce:

Om Portal kommer til Skandinavien og Danmark er dog fortsat usikkert. Lukasz Lindell fra Facebooks nordiske kontor fortalte Recorderes udsendte, at ”vi simpelthen ikke ved det endnu – kun at den kommer til Europa”. Så om Danmark er med i den første bølge af europæiske lande, ved vi først senere på året.

Hvis den kommer, bliver det dog i en version, der er langt mere brugbar end den oprindelige version. Til at starte med var Portal primært en brugerflade til videodelen i Facebook Messenger, der havde nogle sjove AR-funktioner som at putte en digital kat på hovedet af folk, der kigger ind i dens kamera – lidt i stil med, hvad man finder på Snapchat og Instagram.

Transmittér live fra hjemmet

Den havde også tidligere en basal implementering af Amazons Alexa om bord, og det er her, vi blandt andet kan finde en del fornyelser. Alexa-versionen i Portal bliver i højere grad som den udgave, man finder i Amazons egne Echo-enheder med skærm.

Det betyder, at du vil kunne få de samme nyheds-oplæsninger og lignende skills, som Alexa kan håndtere på andre enheder. Du vil også kunne sætte Portal til at spille musik eller vise videoer via Alexa, hvilket formentlig er en af de funktioner, folk bruger allermest.

Især videodelen er interessant, da Amazon Prime Video kommer til at være understøttet. Hvis man bor småt, kan man altså vælge at bruge Portal som sit tv og se film og serier på den. Du kan også bruge videodelen via Facebook Live, hvor du kan live-broadcaste, hvad der sker i hjemmet.

Det sidste kan naturligvis både være praktisk, hvis du gerne vil holde øje med, hvad der sker derhjemme, når du er ude i verden. Men hvis hele familien f.eks. ikke kan være samlet juleaften, er det også en måde at få festlighederne beamet ud til fraværende familiemedlemmer på.

Sikker kommunikation

Der kommer også nogle sjove AR-spil ind i den kommende Portal, og disse vil dog primært være fokuseret på børn. Der kommer også oplæsning af børnebøger i Portal, men disse vil nok primært være på engelsk til at starte med. Enkelte voksenspil vil dog også være tilgængelige, men mest klassiske, basale spil som ’Words With Friends’ og en udgave af ’Sænke Slagskibe’.

WhatsApp bliver nu også tilgængelig på Portal. WhatsApp har som bekendt end-to-end-kryptering af samtalerne, og det bliver nu også tilfældet for alle andre samtaler på Portal. Facebook meddeler, at de ikke engang selv vil kunne kigge med på kommunikationen, der foregår. Så du kan sagtens tale hemmeligt med din bedre halvdel over Portal uden at være nervøs for at andre lytter med – ifølge Facebook, i hvert fald.

Hvad Portal eventuelt kommer til at koste, når den kommer til Europa ved vi endnu ikke. I USA er den lille Portal-version med 10,1-tommers 720p-skærm lige blevet sat ned til 99 dollar, altså omkring 670 kroner før danske skatter og afgifter kommer oven i. Den store Portal+ med 15,6-tommers 1080p-skærm koster lige nu 249 dollar, eller omkring 1.670 kroner før moms og andre afgifter kommer på.

Du kan læse mere om Portal her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.