Forside Produkter Computere

Den nye MacPro bliver voldsom dyr og enorm hurtig

-

 

Annonce:

Apple præsenterede i dag den helt nye Mac Pro, en banebrydende professionel arbejdsstation i nyt design, som flytter grænserne for, hvad en Mac kan, og Apple Pro Display XDR, verdens bedste skærm til professionel brug.

Den helt nye Mac Pro er designet med maksimal ydeevne og smarte udvidelses- og konfigurationsmuligheder – den har Xeon-processorer op til 28 kerner i arbejdsstationsklassen, et højtydende hukommelsessystem med en enorm kapacitet på 1,5 TB, otte PCIe-udvidelsespladser og en grafikarkitektur med verdens mest kraftfulde grafikkort. Den introducerer også Apple Afterburner, et banebrydende acceleratorkort, der gør det muligt at afspille tre 8K ProRes RAW-videostreams samtidigt.

Pro Display XDR har en enorm 32″ Retina 6K-skærm med et smukt bredt 10-bit farveområde (P3), ekstreme 1600 nits ved højeste lysstyrke, et fantastisk kontrastforhold på 1.000.000:1 og en utroligt bred synsvinkel – alt sammen til en banebrydende pris. Sammen er den nye Mac Pro og Pro Display XDR de mest kraftfulde værktøjer, som Apple nogensinde har udviklet til sine professionelle brugere, og professionelle arbejdsgange bliver aldrig de samme igen.

 

“Vi har designet Mac Pro til brugere, som kræver et modulært system med ekstrem ydeevne og omfattende udvidelses- og konfigurationsmuligheder. Med de effektive Xeon-processorer, enorm hukommelseskapacitet, banebrydende GPU-arkitektur, PCIe-udvidelse, Afterburner-acceleratorkort og et fantastisk design er den nye Mac Pro et sandt monster, der vil give professionelle brugere mulighed for at lave deres livs bedste arbejde,” sagde Phil Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. “Pro Display XDR er verdens bedste skærm til professionel brug og den perfekte makker til den helt nye Mac Pro. Med Retina 6K-opløsning, smukke farver, ekstrem lysstyrke, imponerende kontrastforhold og et yderst funktionelt design leverer Pro Display XDR det mest omfattende sæt funktioner, der nogensinde er blevet udbudt i en skærm til denne pris.”

 

 

Kolossal processorkraft og enorm båndbredde

Mac Pro er designet til kunder, der har brug for ultimativ CPU-ydeevne til arbejdsgange såsom gengivelse af optagelser, afspilning af hundredvis af virtuelle instrumenter eller simulering af en app på tolv forskellige iOS-enheder samtidigt. Den har effektive Xeon-processorer op til 28 kerner med 64 PCI Express Lanes, der giver kolossal ydeevne og enorm båndbredde. Den leverer desuden over 300 W effekt i kombination med avanceret arkitektur til temperaturstyring, så processoren hele tiden kan køre uden begrænsninger.

Enorm hukommelseskapacitet og imponerende udvidelsesmuligheder

Til professionelle brugere, der arbejder med meget store projekter, analyserer kæmpe datasæt eller kører flere professionelle programmer, leverer Mac Pro en enorm hukommelseskapacitet, der opfylder deres behov, efterhånden som de vokser. Med en hukommelsesarkitektur med seks kanaler og 12 fysiske DIMM-pladser har den nye Mac Pro plads til en enorm hukommelse på 1,5 TB – den største på en Mac nogensinde. Og med otte PCI Express-udvidelsespladser, hvilket er dobbelt så mange som i den forrige generation af Mac Pro, kan professionelle tilpasse og udvide deres system på måder, der aldrig før har været mulige med en enkelt arbejdsstation.

Verdens mest effektive grafikarkitektur

For professionelle brugere, der animerer 3D-filmmateriale, sammensætter 8K-scener og bygger komplekse 3D-miljøer, er grafisk ydeevne vigtigere end nogensinde. Derfor har Mac Pro verdens mest kraftfulde grafikkort og en grafisk ydeevne på op til 56 teraflops i et enkelt system. Den banebrydende grafikudvidelsesarkitektur, Apple MPX Module, har Thunderbolt-integration og over 500 W effekt – begge dele noget helt nyt for grafikkort. Og MPX Module nedkøles af Mac Pros system til temperaturstyring for at opnå utroligt lydsvag drift.

De grafiske valgmuligheder på Mac Pro starter med Radeon Pro 580X. Mac Pro præsenterer for første gang Radeon Pro Vega II med op til 14 teraflops beregningsydeevne og 32 GB hukommelse med 1 TB/s hukommelsesbåndbredde, det højeste for nogen GPU. Mac Pro introducerer også Radeon Pro Vega II Duo med to Vega II GPU’er, der giver en imponerende grafisk ydeevne på 28 teraflops og 64 GB hukommelse, hvilket gør det til verdens mest kraftfulde grafikkort. Mac Pro har plads til to MPX Modules, så kunderne kan bruge to Vega II Duo’er til en grafisk ydeevne på svimlende 56 teraflops og 128 GB videohukommelse.

 

Apple introducerer Apple Afterburner, et banebrydende acceleratorkort

Den nye Mac Pro har for første gang Afterburner med programmerbart ASIC, der kan afkode 6,3 milliarder pixels i sekundet. Med Afterburner kan videoredigeringsfolk, der bruger kameraer i høj kvalitet, som kræver konvertering af originale filformater til et midlertidigt format til redigering, nu bruge originale formater direkte fra kameraet og afkode op til tre 8K ProRes RAW-videostreams og 12 4K ProRes RAW-videostreams i realtid1, hvilket praktisk talt fjerner behovet for arbejdsgange med midlertidige formater.

Imponerende modulært kabinet med 360 graders adgang

Den nye Mac Pros design starter med en gitterkonstruktion i rustfrit stål med et kabinet i aluminium, der kan tages af for at give 360 graders adgang til hele systemet. Gitterkonstruktionen skaber grundlag for modulopbygning og fleksibilitet og omfatter glatte håndtag, så Mac Pro nemt kan flyttes rundt i lokalet. Kabinettet har også et smukt gittermønster, der maksimerer luftgennemstrømning og støjsvag drift. For kunder, der gerne vil stable deres Mac Pro i redigerings- eller maskinrum, vil en optimeret version til stabling kunne fås til efteråret.

 

Ydeevne, der vil forandre professionelle arbejdsgange

Med op til 28-core Xeon-processorer, grafisk ydeevne på 56 teraflops og det banebrydende Afterburner-kort har den nye Mac Pro en ydeevne, der vil forandre professionelle arbejdsgange. Flere professionelle appudviklere oplever fantastiske resultater, som aldrig før har været mulige med en enkelt arbejdsstation.

  • Blackmagic Design leverer 8K-redigering, -effekter og -farvekorrigering i realtid med fuld CPU- og multi-GPU-acceleration i ProRes 4444 for første gang på noget system.
  • Avid kan tilbyde understøttelse af op til seks HDX-kort, hvilket resulterer i højere IO, et øget antal stemmer og dobbelt så hurtig DSP-behandling som noget andet system kan opnå i Pro Tools.
  • Maxons Cinema 4D oplever 20 procent hurtigere ydeevne til GPU-gengivelse sammenlignet med en Windows-arbejdsstation med de maksimale tre NVIDIA Quadro RTX 8000-grafikkort.
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.