Forside * Featured

DR Radio klar med ny streaming-portal

-

Den ny streamingtjeneste for DR Radio skal gøre det lettere at finde indhold og følge sine yndlingsprogrammer.

Podcast-lytningen er i vækst, og det skal være let at finde det indhold, man søger, og nemt at følge sine yndlingsprogrammer.

Annonce:

Derfor har DR netop lanceret et nyt radio-website, der skaber en mere tydelig sammenhæng på tværs af radio-website og -app.

Besøges den nye radio-portal under dr.dk, så vil noget være som det plejer, men andet er helt nyt.

Forsiden giver fortsat en genkendelig indgang til radiokanalerne, der stadig er den mest benyttede funktion på websitet. Det nye er blandt andet, at DR nu folder lister med anbefalinger til programmer og podcasts ud på forsiden.

Fremover opdateres forsiden dagligt med fokus på aktuelle programmer og podcasts samt lister, der taler til brugernes forskellige behov og interesser.

 

Flere anbefalinger på podcasts. Screenshot fra dr.dk

 

“DR er allerede danskernes foretrukne podcastdestination, og med det nye site gør vi brugernes oplevelse endnu bedre. Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at udvikle et nyt website, der på fornemste vis understøtter vores strategi om både at tilbyde velformaterede og relevante radiokanaler og samtidig tilbyde danskerne det bedste podcasttilbud, man kan finde herhjemme”, fortæller DR’s radiochef Gustav Lützhøft.

 

Ny radioguide til nemmere søgning per radiokanal. Screenshot fra dr.dk

 

Ny programguide på portalen

I en årrække har radioen haft samme online-programguide som på tv, selvom brugerbehovene er ret forskellige.

På radio søger lytterne oftest information på en specifik kanal modsat tv, og derfor introduceres nu en kanalspecifik radioguide, og det er samtidig den side, brugerne præsenteres for, hvis de går direkte til de enkelte kanaler.

Brugeroplevelsen har dermed fået et løft, lyder det fra DR.

 

Forbedret søgning

Hovedparten af brugerne kommer ind på websitet med et specifikt formål, og det er udover at lytte live ofte at finde et specifikt program.

Introduktionen af ’Følg serie’ vil gøre det nemmere at finde frem til det, man plejer at lytte til. Optimering af søgefunktionen er også centralt.

Brugerne vil opleve, at seneste søgninger vises, når søgefeltet aktiveres, og brugerne vil få resultater baseret på både serietitler, episodetitler og programbeskrivelser, og resultaterne vises både som programserier og udsendelser/episoder.

 

Fælles login giver nye muligheder

Der er i dag et overlap på cirka 30 procent mellem brugerne af dr.dk/radio og DR’s radio-app.

Det er relativt mange, der vil kunne få glæde af det nye fælles login og hermed en tværgående profil.

Værdien er i første omgang brugen af favoritter, der går igen på tværs af devices, men vil blive udvidet med viderelytning på tværs af devices, og med udbredelsen af smartspeakere, åbner login på radio mulighed for at skabe en oplevelse, der er mere relevant og tilpasset den enkelte bruger i endnu højere grad.

Den nye radioportal kan ses på dr.dk/radio

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.