Forside Nyheder

’Orphan Black’ genoplives som Serial Box-historie

-

Der var mange fans, der blev kede af det, da sci-fi-serien ’Orphan Black’ stoppede efter fem sæsoner.

Annonce:

Disse fans kan dog nu glæde sig over, at serien fortsætter. Det sker bare ikke på tv. I stedet kommer der en ny historie i seriens univers på Serial Box. Sidstnævnte er en relativt ny tjeneste, der introducerer en ny måde at forbruge digital underholdning på.

Serial Box er en kombineret e-bog- og lydbogs-tjeneste, der har nogle ganske specifikke kendetegn. I stedet for at downloade en hel bog i et af de to formater, er alle historierne delt op i 10-12 afsnit, akkurat som en tv-serie. Og det er ikke helt tilfældigt.

Skaberne af Serial Box vil gerne give lyttere og læsere den samme oplevelse, som vi kender fra streamede tv-serier. Kortere formater end spillefilm passer ind i vores dagligdag, fordi vi ofte lige snupper et afsnit af en serie i toget på vej til arbejde, eller fordi vi måske ikke kan klare to timer i selskab med en film efter arbejde og børne-sengelægning, men godt kan klare 50 minutter af en serie.

Det er denne praktiske tilrettelæggelse af historiefortællinger, som Serial Box overfører til lydbøger og e-bøger. Formatet betyder, at der både kan være plads til historier, der fortælles som én lang, kontinuérlig historie, blot delt op i afsnit, og til den slags serier, hvor der er en overordnet historieramme, men hver episode samtidig er et afsluttet forløb.

Kombineret læsning og oplæsning

Derudover udnytter Serial Box teknologien på en lidt unik måde. I Serial Box-app’en kan du skifte gnidningsløst mellem oplæsning og selv-læsning. I ’Orphan Black’-tilfældet bliver der endda leget med denne mulighed på en måde, der passer ind i historien.

Den kommende ’Orphan Black’-historie på Serial Box fortsætter otte år efter, hvor serien sluttede. Den hedder, meget passende, ’Orphan Black: The Next Chapter’. Og selv, hvis du vælger at læse den som e-bog, er der indbygget lyd i form af voice-over-sekvenser, der bliver læst op af Tatiana Maslany. Det var hende, der spillede hele fem forskellige hovedroller i serien.

Når du læser hovedpersonens tanker, kan du altså høre dem med Maslanys stemme, selv hvis du vælger primært at læse afsnittene som e-bog. Serial Box satser primært på sine egne produktioner, men er på det seneste lykkedes med at lave licensaftaler med nogle ret store franchises.

I februar annoncerede firmaet således en aftale med Marvel, der skal resultere i historie-serie om superhelte som Black Widow, Jessica Jones, Black Panther og Thor. Serial Box er tilgængelig som app til både Android og iOS.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.