Forside Nyheder

Google eksperimenterer med global pauseknap til lyd og video i Chrome

-

En ny og brugbar feature er nu dukket op som test-feature i Chromes udviklingsversion, Canary.

Bruger du Chrome? Er du typen, der altid spørger dig selv, hvordan du er endt med at have en hel række af af små faner åbne i toppen af browservinduet? Og ender med at søge igennem adskillige af dem for at finde den YouTube-musikplayliste, du har kørende i baggrunden, fordi den spiller en sang, du er træt af?

Annonce:

Hvis du kan genkende ovenstående scenarie kommer Google og Chrome nu til undsætning. Udviklerne bag den populære browser er begyndt at eksperimentere med en global play/pause-knap, der kan sætte musikken på pause og starte den igen, hvis du har noget kørende i en af dine browser-vinduer – uden at du behøver åbne det pågældende vindue.

Det virker dog ikke kun for musik, men også for video – og ikke kun på YouTube. Det virker også med en stor del af de videoer, der autostarter på mange websites. Hvis du ikke har en browser-udvidelse, der stopper disse fra at starte og forstyrre din arbejdsro, kan denne funktion hurtigt sætte en stopper for afspilningen.

Som det er nu, kan man trykke på knappen, hvorefter Chrome viser, hvilken website, den tror, du gerne vil standse videoafspilningen på. Og så er det bare at trykke på den pause-knap, der nu også er dukket op. Skulle du have flere afspilninger igang, vælger Chrome den første, der er gået igang med at spille.

Sådan prøver du det af

Knappen dukker op til højre for adresse-feltet, og er blevet opdaget af både ZDNet og websitet Techdows. Officielt hedder funktionen ’Global Media Controls’ og er en del af den seneste udgave af Googles udviklerversion af browseren, Chrome Canary.

Funktionen er en del af Googles ”eksperimenter” med Chrome, og det betyder, at det ikke er sikkert, den finder vej til den endelige slutbruger-udgave af browseren. Google fjernede for nylig muligheden for at sætte en fane midlertidigt på mute, og det kunne jo være fordi, de planlægger at indføre denne mulighed i stedet.

Selv om det ikke er aktivt længere, viser fanerne stadig det lille højttaler-ikon, der viser, at der afspilles noget på fanen, men ikonet kan ofte være gemt væk bag andre faner, når først der kommer kamp om pladsen i toppen af browseren. Render du ofte ind i det samme site, der afspiller lyd eller video som du ikke gider høre, kan du ved at højreklikke på browserfanen mute sitet permanent. Det forhindrer dog ikke videoen i at spille videre og sluge hukommelsesressourcer.

At Global Media Controls er en eksperimental-feature, betyder dog også, at du kan prøve funktionen af og se, om det er noget, der passer ind i dit brugsmønster. For at gøre dette skal du downloade Canary og aktivere funktionen ved at putte følgende ind i adressefeltet: chrome://flags/#global-media-controls og derefter vælge ”Enable” i dropdown-menuen til højre ud for ‘Global Media Controls’.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.