Forside Nyheder

GPU-problemer holder Windows 10-opdatering tilbage fra Surface Book 2

-

Hvis du købte en Surface Book 2 for at få en lækker hybrid-laptop med en selvstændig GPU, må du vente lidt med at få opdateret Windows 10.

Den seneste Windows 10-opdatering fra maj kan p.t. ikke installeres på Surface Book 2-modeller med NVIDIA-GPU’er ombord via Windows Update. Microsoft holder opdateringen tilbage indtil de har løst et problem, der sætter GPU’en ud af spillet.

Annonce:

Visse brugere, der allerede har installeret opdateringen, har nemlig oplevet, at den såkaldt diskrete GPU simpelthen forsvinder fra Enhedshåndtering/Device Manager i Windows 10-indstillingerne. Med andre ord kan Windows slet ikke finde GPU-hardwaren.

Det betyder naturligvis også, at software, der udnytter GPU’en, heller ikke kan se den. Typisk kan programmer som bruges til foto- eller videoredigering og design sættes til at trække på den selvstændige GPU, også selv om en laptop har en ”normal” GPU integreret i CPU-chipsettet.

Derfor køber folk med behov for ekstra power til grafiske formål gerne laptops med diskret GPU, som typisk ligger i den lidt dyrere ende, både når det gælder PC og Mac. Et andet folkefærd, der gerne bruger de ekstra penge på en maskine med sådan en selvstændig GPU er dem, som også bruger deres laptops til at spille på.

Arbejder på sagen

Men disse programmer og spil er altså forvist til den GPU, der er integreret i Intels chipset, og som ofte har problemer med at følge med, når arbejdsopgaverne og spilmotorerne bliver ekstra krævende. Fejlen i maj-opdateringen forhindrer altså brugerne i både at arbejde og underholde sig selv optimalt.

Microsoft anbefaler i deres officielle udmelding om fejlen at brugere, der allerede har installeret opdateringen, bør benytte funktionen i Enhedshåndtering, hvor man kan scanne efter nye hardware-enheder. Men ifølge ZDNet er der rapporter fra adskillige brugere om, at dette får maskinen til at crashe. Microsoft skriver, at de arbejder på sagen, men har ikke kommenteret på problemet siden fredag.

Surface Book 2 er toppen af poppen og klart den dyreste blandt Microsofts udbud af bærbare modeller, og både fejlen såvel som den manglende mulighed for at opdatere må derfor være en skuffelse for de brugere, der har betalt ekstra penge for at få en diskret GPU i deres hybrid-laptop.

Dertil kommer at maj-opdateringen indeholder en række nye sikkerheds-foranstaltninger, som disse brugere altså ikke har adgang til lige nu. GPU-balladen er i øvrigt ikke det første problem, den nye opdatering har kastet af sig. Der har tidligere også været problemer med at genkende USB-drev, der var tilkoblet under installationen, og visse brugere fik sort skærm, når de forsøgte at lave en Remote Desktop-forbindelse.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.