Forside Baggrund

Gratis app mod dårlig Wi-Fi: Oftest står routeren forkert

-

Selskabet bag appen 100% WiFi fortæller at den gratis app nu har hjulpet mange danskere til bedre WiFi.

Sidste år lancerede Fullrate appen 100% WiFi. En app der er gratis for alle, og den assisterer med at udpege årsagerne til huller i dækningen.

Annonce:

100% WiFi er blevet en succes. Til dato har den hjulpet 82.000 brugere med i alt 450.000 målinger. Data fra appen afslører, hvor det ofte går galt: routerens placering.

Hos Fullrates supportlinje er det ca. 30% af alle henvendelser der handler om udfordringer med wi-fi i hjemmet. I de fleste tilfælde er det dog ikke forbindelsen, men derimod opsætningen af netværket, der driller.

Det var grunden til at app’en 100% WiFi blev udviklet. Dette som en nem og hurtig måde at scanne ens hjem og få gode råd til at optimere wi-fi-signalet.

Data fra appen viser, at brugerne i gennemsnit oplever en bredbåndshastighed på 86 Mbit, når de måler hastigheden tæt ved deres router, og 45 Mbit, når de tester hastigheden i andre rum.

Hvilke rum er vigtige at have god dækning? Fullrate fortæller at brugerne af deres app primært tester forbindelsen i soveværelset, køkkenet og fra sofaen.

App’en er på dansk.

 

Syv gode råd til at få bedre wi-fi

I gamle dage kunne et par slag på flimmerkassen fikse det meste, hvis der var problemer med signalet. Men sådan er det ikke i dag. Her giver Fullrate syv gode råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan få bedre wi-fi i dit hjem.

Placer routeren højt, centralt og synligt
Ofte er det routerens placering, der er skyld i dækningsproblemer. For at få det bedste signal bør routeren placeres så højt som muligt – og ikke i et skab eller bag møbler. Du bør også placere routeren centralt i det rum eller område, hvor du bruger wi-fi mest eller ønsker den bedste dækning. Det allerbedste er faktisk at placere routeren, så du kan se den.

Undgå beton, glas og metal
Wi-fi-signaler er relativt svage og svækkes markant, hvis de skal bryde gennem vægge og andre forhindringer. Især beton, glas og metal går ikke hånd i hånd med WiFi. Undgå derfor at stille routeren i vindueskarmen eller i nærheden af mange tykke mure, der kan blokere signalet. Tjek også, at routeren ikke står tæt på ting, der indeholder metal.

Undgå forstyrrende elektronik
Dit wi-fi-netværk kan blive forstyrret af andet elektronik, der bruger samme frekvens som din router, nemlig 2.4 GHz. Denne frekvens deles med bl.a. babyalarmer, mikrobølgeovne, Bluetooth-enheder og andre trådløse enheder. Hold derfor routeren på afstand af den type elektronik. Benytter du udelukkende 5 GHz, er problemet noget mindre.

Skift bredbåndskanal på din router
Hastigheden på din wi-fi-forbindelse kan blive påvirket, hvis flere i samme område bruger samme eller en tilstødende kanal som din router. Det kan skabe interferens (støj). Derfor er det en god idé at undersøge wi-fi-trafikken på kanalerne og skifte til en kanal med færre brugere. En nem måde at skifte kanal er ved at slukke og tænde din router.

Brug det mindre trafikerede 5 GHZ frekvensbånd
Nyere routere understøtter både 2.4 GHz og 5 GHz frekvensbåndene. 5 GHz-frekvensen vurderes at være stærkere, mere stabil og hurtigere ved kortere afstande. Den har desuden færre brugere end 2.4 GHz. Derfor kan du med fordel bruge 5 GHz-frekvensbåndet fremfor 2.4 GHz til at få en mere stabil wi-fi-forbindelse.

Opdater dine enheder
Nogle routere opdateres automatisk, så her skal du ikke tænke på noget. Men det gør din computer, smartphone og øvrige wi-fi-elektronik ikke nødvendigvis. Oplever du wi-fi-problemer på fx din mobil, bør du opdatere til den nyeste software.

Anskaf en ny router, WiFi-extender eller Access Point
Hvis det viser sig, at der er flere steder i din bolig, hvor wi-fi-signalet ikke kan nå – enten fordi du har mange kvadratmeter, vægge eller etager – så har du mulighed for at opgradere dit hjemmenetværk. Det kan være med en kraftigere router, en WiFi Extender/Repeater, et Access Point eller MESH-routere.

 

Pris og tilgængelighed

100% WiFi er gratis for alle. Man behøver ikke være kunde hos Fullrate.

Hent den til Apple iOS

Hent den til Android

 

Annonce:
KILDEFullrate
Forrige artikelYouSee-kanalen Xee lander hos Stofa
Næste artikelFår Windows 1.0 en hovedrolle i ’Stranger Things’ Sæson 3?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.