Forside Indhold og distribution Spil nyheder

PlayStation 4 får HDR-tuning

-

Når PS4 system software 7.0 lanceres vil det være med ‘tuning’ af HDR (High Dynamic Range).

Sony har netop sendt seneste betaudgave af deres systemsoftware til PlayStation 4 ud til betatesterne, og den indeholder nye muligheder for at justere på HDR (High Dynamic Range). Det skriver PSU.

Annonce:

Efter at HDR er kommet til spillene, der har gamerne oplevet at det kan være et tveægget sværd. På den ene side er det fedt med den dynamik og de detaljer det kan give, men afhængig af spil og display kan det også opleves forkert.

TV reagerer forskelligt på HDR baseret på faktorer som max. lys, farverum, sortgengivelse og ‘tone mapping’ (hvor godt TV’et er i stand til at omsætte de ekstreme lysforhold i HDR til egen teknisk formåen).

Pga. disse forskelle kan det opleves at spil med HDR virker for mørke, mangler detaljer i de lyse eller mørke områder, eller at billederne virker mere ‘udvaskede’.

Flere spil med HDR tilbyder mulighed for at justere på det, men det gælder så kun for det spil. Nu er Sony så på vej med en systemlevel indstilling, af parametre der påvirker HDR.

Den nye systemsoftware med global HDR ‘tuning’ hedder 7.0.0 og er som nævnt p.t. i betatest. Der er endnu ikke sat en dato på hvornår den udgives.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.