Forside * Featured

Seneste rygter om kommende iPhones: Ingen USB-C i denne omgang

-
En dummy-version af iPhone 11 (Foto: 9to5Mac)

Der er nu mindre end to måneder til vi kan forvente at kende til detaljerne om den næste iPhone. Eller rettere, iPhones.

Med mindre Apple beslutter sig for at smide alle traditioner og planer over styr, vil de præsentere firmaets efterårskollektion indenfor smartphones i september, der jo ikke er så forfærdeligt langt væk. Som altid begynder rygtemøllen at male lidt hurtigere i løbet af sommeren, og det er også tilfældet i år.

Annonce:

De seneste bulletiner kommer fra 9to5Mac, der har hyret Guilherme Rambo til at lave undersøgende journalistik på Apple-produkter. Det var ham, der blev kendt på at have fundet et ikon, der afslørede iPhone X’ kantløse design, i softwarekoden til HomePod.

Han har både forbindelserne i orden og kan dykke ned i det tekniske for at finde detaljer. Nogle af de førnævnte forbindelser har angiveligt set eksemplarer i serien, der foreløbig ser ud til at komme til at hedde iPhone 11. Og de meddeler, at iPhone stadig kommer til at have et Lightning-stik i bunden.

Der var ellers gået rygter om at Apple endelig ville give sig og putte et USB-C-stik i bunden af firmaets smartphones, nu hvor iPad Pro er gået over til USB-C. Men det ser altså ikke ud til at være tilfældet. Derudover mener Guilherme Rambo, at vi ikke skal forvente de helt store revolutioner ved dette års iPhone-præsentation.

 

Ingen OLED til R-modellen

Det ser for eksempel stadig ud til, at Apple har tænkt sig at introducere tre iPhones, der bygger på dem, der allerede er på markedet, altså iPhone XS, XS Max og XR. Et godt bud vil være, at disse kommer til at hedde 11, 11 Max og 11R, hvis Apple følger deres sædvanlige navngivningsmønster, der stort set kun blev brudt, da de valgte at bruge et romertal i stedet for 10.

De to dyreste modeller vil stadig have OLED-skærm, mens en sådan stadig er sparet væk på R-modellen for at gøre den billigere. Den vil stadig have en gammeldaws Liquid Retina-skærm. Ifølge Rambo (altså skribenten, ikke filmhelten) vil opløsningerne på skærmene stadig være de samme.

Den største nyhed bliver formentlig en ny Taptic-teknologi, altså Apples bud på haptisk feedback i skærmen. Den gamle 3D Touch-teknologi ryger ud til fordel for denne nye teknologi, og hvis der endelig sker noget, der får folk til at spærre øjnene op, er det nok i denne forbindelse. Men lige nu ved vi simpelthen ikke, hvad Apple har i ærmet desangående.

Endelig er der kameraerne, som der er gået rygter om i månedsvis. Angiveligt vil de to topmodeller af iPhone få en kvadratisk plade klasket på bagsiden, der indeholder tre kameraer. Der har floreret en del mockups af disse, men ifølge 9to5Macs kilder er disse meget tæt på den endelige version. Dette design bekræftes af dummy-modeller fra Kina (se billede ovenfor) i stil med dem, vi selv normalt får at se på IFA. 

Kameraerne skulle være konfigureret med en vidvinkel, ultravidvinkel og en telefoto-linse, sådan som det efterhånden er standard blandt smartphone-topmodeller lige nu. Endelig skulle kamera-app’en begynde at understøtte Smart Frame, der giver bedre muligheder for at komponere og beskære et billede efter, det er taget.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.