Forside Nyheder

En æra er slut: Plex vil droppe Plex Media Player og dermed også HTPC’er

-

Snart vil det ikke længere være muligt at bruge Plex i en traditionel HTPC-opsætning, meddeler folkene bag.

Selv om der nu findes streamingbokse og protokoller i hobetal, der gør det unødvendigt, skal der nok være nogle, der holder fast i deres HTPC-setup. Traditionelt set har en sådan opsætning omfattet en medie-pc, der er forbundet direkte til et tv, og hvorfra man så kunne styre alle løjerne.

Annonce:

En af de mest populære platforme til denne brug er Plex, der udsprang af den tidlige HTPC-platform XMBC (der siden er blevet til KODI). Men snart vil det ikke længere være muligt at bruge Plex som ren medie-pc-software på en HTPC. I hvert fald ikke, hvis man ønsker at have et konstant opdateret og sikkert system.

Til januar holder folkene bag Plex nemlig op med at understøtte Plex Media Player, der er den udgave af Plex, der p.t. kan køre isoleret på en HTPC som standalone-software. I stedet vil Plex satse på en desktop-app og så den server-software, som Plex også er kendt for.

”Planen på lang sigt er at den nye desktop-app skal erstatte Plex Media Player som vores eneste desktop-løsning” skriver Plex-folkene i forbindelse med lanceringen af den nye app. Men selv om de har lanceret en app, der skal erstatte Plex Media Player, skal du ikke tro, at denne kan bruges på din HTPC i stedet.

Ingen ”TV Mode”

”Den nye app har ikke nogen ”TV Mode”, og det betyder, at vi holder op med at understøtte det traditionelle HTPC-setup (hvor en computer er forbundet direkte til et tv eller til hjemmebiograf-udstyr) med lanceringen af denne app”, skriver Plex i et blog-indlæg.

”Det markerer enden på en æra for os, og det ville være løgn, hvis vi sagde at det ikke var med bittersødme, at vi har taget beslutningen” hedder det endvidere i indlægget. Desktop-app’en er altså primært lavet til folk, der ser tv på deres laptops eller en computer-monitor.

I princippet kan et tv jo også bruges som en computermonitor, men desktop-app’en vil ikke kunne give brugerne den fjernbetjeningsvenlige brugerflade, som TV Mode ellers leverer i Plex Media Player, og det vil formentlig være besværligt at bruge den nye desktop-app på sigt uden en mus og et tastatur (eller en touchskærm).

Plex Media Server ser dog ikke ud til at gå nogle vegne, tværtimod opfordrer Plex til at man benytter en streamingboks eller lignende med Plex-app’en på til at streame sine videoer, musik m.v. med. Blandt andet peger Plex på, at dette er bedre for miljøet, da f.eks. en laptop, du alligevel allerede bruger, og en streamingboks bruger mindre strøm end en dedikeret HTPC, der står og knokler i et skab.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.