Forside Produkter Mobil

Flagskibet Samsungs Galaxy Note 10 klar i 2 udgaver

-

Her ser vi på de to Galaxy Note-modeller der lanceres nu, Note 10 og Note 10+

Traditionelt så har Samsung lanceret deres topmodeller S-serie smartphones i foråret (senest S10 og S10+) og fulgt op med en Galaxy Note topmodel i efteråret.

Annonce:

Note kommer med en ‘indbygget’ pen/stylus, som giver flere muligheder for at tage noter og arbejde med grafik og tegninger, end hvad der er muligt med en enhed der alene kan betjenes med fingrene.

På Note-produkterne er det dog ikke enten/eller. Man kan benytte fingertouch i det daglige, og så klikke pennen ud når der er behov for at skrive i hånden eller have en mere præcis styring til eksempelvis grafiske apps eller den præsentation der lige skal fintunes.

 

 

 

To Note 10 i år

I år kommer der dog ikke kun én Galaxy Note, men to modeller. De hedder:

  • Samsung Galaxy Note 10
  • Samsung Galaxy Note 10+

Begge er store telefoner, men der er 0,5″ forskel i skærmstørrelse, og selvom det ikke lyder af alverden, så virker Note 10 fysisk en del mindre end Note 10+.

Recordere.dk har haft mulighed for at afprøve begge, og forskellen betyder at dem der tidligere har syntes at Note fysisk var for stor, kan nu få en lidt mindre.

Note 10 er 6,3″ og Note 10+ er 6,8″.

 

 

Bedre batteritid i Note 10+

Note 10+ har fået 100 mAh mere på batteriet, en forbedret batteristyring og så er der mulighed for en superhurtig opladning nu, da der understøttes en 45 Watt oplader.

Så udover at Note 10+ kan bruges i længere tid før batteriet løber tør, så kan telefonen oplades til 100% på blot en halv time, hvis der benyttes en USB-C strømforsyning der kan levere mindst 45 Watt.

Denne mulighed for superopladning gælder dog kun for Note 10+

 

 

Lille kamerahul

Samsung har valgt at Note 10 og Note 10+ begge skal have skærm kant til kant, fra top til bund. Front-kamera er rykket ind i midten af skærmen, med et enkelt lille hul fremfor et større kamera-hak.

Når nu det er valgt at kameraet skal side indenfor skærmarealet, så virker Samsungs seneste løsning i Note 10-modellerne mere elegant, end de større udskæringer andre benytter. Kameraet foran er 10 Mpixel på begge modeller.

Der er en ny nattilstand der kan hjælpe med at tage fotos under dårlige lydforhold.

Skærmen i begge modeller er OLED (AMOLED).

 

 

S Pen kan fjernbetjene kamera

Den nye Samsung S-Pen er ikke kun til at skrive med og betjene funktioner på skærmen, den kan også fjernbetjene kamera.

Så nu er det muligt at stå på afstand, med pennen i hån den, og styre ting som zoom og >>klik<< (tag foto).

Der er også kommet en bevægelsessensor, der via S Pen Air-handlinger giver dig mulighed for at udføre kommandoer eller styre spil gennem bevægelser med pennen.

Et nyt batteri i pennen giver længere brugstid og blot få minutters opladning giver kræfter til mere.

 

 

Zoom-mikrofoner

En anden nyhed er muligheden for zoom af audio ved videooptagelser. Som hidtil sidder der en mikrofon i toppen og en i bunden af telefonerne, så der kan optages stereo i vandret position.

Men som noget nyt så er der nu en tredje mikrofon placeret ved kameradelen på bagsiden. Denne kan benyttes som “zoom mikrofon”. I kombination med de øvrige mikrofoner, der kan man flytte fokus på den lyd der optages. Hvis der eksempelvis er en der taler oppe foran, så kan den omgivende lyd dæmpes mens talen fra lærer, foredragsholder, mødeleder mv. oppe foran forstærkes.

Samsung gav et eksempel på optagelser med og uden funktionen aktiv, og det havde bestemt en effekt, særligt ved optagelser i lokaler med en vis omgivende grundstøj.

 

 

Ingen hovedtelefonstik og ingen microSD

Rygterne var løbet forud, men den er god nok. Samsung har valgt at droppe hovedtelefonstikket i Note 10-modellerne.

Til recordere.dk fortæller Samsung at det har gjort det muligt at lave de nye modeller tyndere – uden at det batteriet også skal være tyndere og dermed af lavere kapacitet.

Der medfølger in-ear hovedtelefoner fra AKG med USB-C tilslutning, ligesom der vil kunne tilsluttes hovedtelefoner via Bluetooth istedet. Samsung har dog lavet en dongle, som omsætter fra USB.-C til 3,5″ mm minijack, for tilslutning af analoge hovedtelefoner.

MicroSD-kortlæser er også droppet i de nye Note-modeller.

 

 

Kan tilsluttes Mac

Samsung Note 10 og 10+ kan også tilgås gennem MacOS. Hentes en særlig Samsung-app, vil telefonens medier mv. kunne tilgås når telefonen tilsluttes en Mac via USB-kabel.

 

 

Forbedret OCR – skrift til tekst

Samsung fortæller at de med de nye Note 10-telefoner har forbedret den del der oversætter de skriftlige noter til tekst. Nu er det nemmere og hurtigere lige at tage nogle noter med pennen, og efterfølgende benytte det som tekst i dokumenter, mails, beskeder mm.

 

 

Brug telefonen som computer

Samsung har tidligere haft deres DEX dockingstation, hvor i telefonen kunne placeres, så der kunne benyttes en stor skærm, keybard og mus.

DEX er blevet overflødig i de nye Note 10. Nu kan der tilsluttes en skærm direkte via USB-C-porten mens keyboard og mus kan tilsluttes over Bluetooth.

Så nu har det aldrig været nemmere lige at benytte smartphonen som ‘desktop computer’.

 

 

Farvevalg

Samsung Galaxy Note 10 lanceres ved premieren i Aura Glow og Aura Black.

De samme farver vil Samsung Galaxy Note 10+ 256GB kunne fås i, mens den store 512GB af Note 10+ kun kommer i den sorte udgave.

På billederne i denne artikel ses andre farver. De ventes at en eller flere af dem lanceres senere.

 

Video

Viser hvordan farven ‘Aura Glow’ chancerer i lyset. Lys i regnbuens farver, ligesom med CD-skiverne.

 

Power share

Note 10-telefonerne kan benyttes som oplader for andre enheder. Del strøm trådløst, til at oplade eksempelvis trådløse in-ear hovedtelefoner.

 

Fingeraftrykslæser

Der sidder fingeraftrykslæser i skærmen, som kan bruges til at åbne telefonen, godkende betalinger mv.

En nyhed er at det aktive felt for fingeraftrykslæsningen sidder lidt højere oppe på skærmen nu, for nemmere betjening med en hånd.

 

Sammenligning

Her er Galaxy Note 10 og 10+ ved siden af hhv. en Galaxy S10+ og en iPhone Xs

 

Galleri

 

Pris og tilgængelighed

  • Samsung Galaxy Note 10 koster kr. 7.499,-
  • Samsung Galaxy Note 10+ 256GB koster kr. 8.499,-
  • Samsung Galaxy Note 10+ 512GB koster kr. 9.399,-

Salget starter 23/8 med mulighed for forudbestilling forinden.

 

Specifikationer

Her er specifikationerne på de nye Note-modeller som PDF.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.