Forside * Nyheder

Fossils nye Wear OS-ure klarer håndleds-opkald med både iOS og Android

-

Det ser ud som, Fossil netop har taget føringen, når det gælder smarture, der ikke står Apple på.

Fossils seneste generation af Wear OS-smarture, der er den femte i rækken, er netop blevet lanceret. Og her gør Fossil noget, som ingen andre Wear OS-producenter har leveret indtil nu: muligheden for at foretage telefonsamtaler fra håndleddet – også på iPhone.

Indtil videre har iPhone-kompatibiliteten på Wear OS været begrænset, og muligheden for opkald ved kobling til en iPhone var slet ikke en mulighed (der findes workarounds med LTE-funktionelle Wear OS-ure, men det kræver en del teknologiske indgreb).

Annonce:

Men Fossil siger nu, at der er en app på vej, der gør det muligt at foretage og besvare opkald direkte på håndleddet via femte generations Fossil-ure med Wear OS, uanset om disse er koblet op på en Android- eller iOS-telefon.

Det er også nyt, at Fossils smarture nu har indbygget højttaler, sådan at opkaldet kan ske uden brug af headset, men i det åbne rum i stedet (her skal der lyde en redaktionel opfordring til at gøre dette hensynsfuldt). Højttaleren kan naturligvis også bruges til at få tale-reaktioner fra Google Assistant i stedet for blot at se informationer på skærmen, når man spørger den om noget.

 

Batteriet holder i ”dagevis”

Derudover har Fossil lavet en del forbedringer på et kerneområde for smarture, nemlig batterilevetiden. De nye femte-generationsure kan sættes i tre forskellige brugstilstande, der hver især har forskellige strømforbrug og derfor giver bedre mulighed for at styre, hvornår man vil lade sit ur op.

Hvis du virkelig gerne vil spare batteri, kan uret sættes i ”Time Only Mode”, hvor du kun har uret på skærmen. I ”Extended Battery Mode”, vises uret, du får notifikationer og uret måler stadig din puls – men derudover er uret i strømspare-tilstand.

Ifølge Fossil kan urene holde batteri i ”dagevis” på en enkelt opladning i denne tilstand. Endelig er der ”Daily Mode”, der stadig ikke har alle funktioner slået til, men de fleste af dem. Oven i alt dette kan du også selv lave en strømprofil til uret.

Googles Wear OS er den eneste anden deciderede platform, der for alvor er i udbud på smartursmarkedet ud over WatchOS fra Apple. Samsung har naturligvis deres Tizen, og firmaer som Garmin og FitBit laver fitness-orienterede smarture med deres egne systemer ombord.

Men Wear OS er ubetinget det system, der findes på smarture fra flest producenter, fordi Google har valgt den samme strategi som med Android – at få systemet ud på så mange enheder som muligt, uanset, hvem der laver dem.

Design-fokus

Derfor kan man få Wear OS-ure fra både små og store (og dyre) urmærker og accessory-producenter – og altså også Fossil, der for nogle år siden købte det tidligere danskejede urmærke Skagen og nu producerer deres smarture, der også har Wear OS ombord.

Fossils ure er blandt dem, der er designet som gammeldaws, analoge ure, og som kan forveksles med et sådan. De nye ure holder sig til det runde design med de tre knapper på siden, firmaet har kørt med noget tid. Men ud over de ovenstående opdateringer, er lagerkapaciteten ombord nu oppe på 8GB.

Fossils smarture sælges af flere forskellige danske urbutikker på nettet, så det er bare at holde øje med, hvornår de dukker op, hvis du er interesseret. Den amerikanske pris er 295 dollar, hvilket svarer til lanceringsprisen på Fossils fjerde-generations smarture. Hvis det også passer med de danske priser, kal du regne med at femte generation af urene starter ved omkring 2.100 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.