Forside Produkter Mobil

Oppo overhaler Apple

-
Oppo Find X smartphone

På listen over verdens største smartphone-producenter der er Apple nu nede på 4. pladsen.

Hele smartphone-markedet er i fald, men nogen falder mere end andre.

Apple sælger færre iPhones nu end tidligere. Huawei har endnu ikke mødt nogen væsentlig effekt af det amerikanske forbud, men det kan komme i indeværende kvartal. LG har svært ved at holde stand overfor kineserne.

Annonce:

Det er blot noget af det der kan udledes af seneste fordeling af smartphone-salget ifølge analysefirmaet IHS Markit.

Så der er byttet om på pladserne for 2. kvartal 2019, hvor Apple blev henvist til en 4. plads – overhalet af Oppo.

Så listen over de største hedder p.t. Samsung, Huawei og Oppo, med Apple lige bagefter og LG på 7. pladsen efter Xiaomi og vivo.

 

Tal og grafik: IHS Markit

 

Det samlede smartphone-marked faldt til 331,2 mio. enheder for 2. kvartal, en nedgang på 3,6% sammenlignet med året før.

Målt over et år har Samsung, Huawei, Oppo og TCL-Alcatel taget markedsandele, mens LG, Motorola og Apple er gået mest tilbage.

LG kæmper for at forblive en væsentlig spiller i smartphone-markedet, men tabte 21% i 2. kvartal 2019 og det følger en år-til-år nedgang på 24% i kvartalet før.

Apple solgte 41,3 mio. iPhones i 2. kvartal 2018 og det faldt til 35,3 mio. i 2. kvartal 2019. De ventes at lancere nye iPhones i slutningen af september.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.