Forside Indhold og distribution Musik

Siri-integration dukker op i Spotify-beta

-

Nu kan du afprøve Siris evner som Spotify-DJ.

Annonce:

Som den eneste af de mest udbredte, virtuelle assistenter, kan Siri endnu ikke officielt sætte gang i afspilning af musik fra Spotify. Det er noget, der længe har været på ønskelisten hos Apple-folket, hvor det langt fra er alle, der automatisk bruger Apple Music. Og nu ser det endelig ud som om, der sker noget.

The Verge har kigget nærmere på den seneste beta-version af Spotify-app’en til iOS, og har her opdaget, at den kan tage imod tale-kommandoer fra Siri. Det blev endda demonstreret med en video på Twitter af The Verge-skribenten Tom Warren.

Som det ser ud lige nu, kan du bede Siri om at afspille sange, albums og playlister. Hvorvidt Siri også kan tilgå de podcasts eller det eksklusive indhold, der også ligger på Spotify, melder historien ikke noget om, i hvert fald ikke endnu.

Der er også en anden begrænsning. Foreløbig er det kun på iPhone, dette fungerer, altså via iOS 13. Der er ingen detaljer om, hvorvidt Siri på iPadOS eventuelt har samme funktionalitet, eller om du kan bruge Siri på tvOS til at aktivere Spotify.

Virker tilsyneladende kun på iPhone

Vi ved dog, at funktionaliteten endnu ikke er landet på Apple Watch. Det prøvede The Verge nemlig, og Siri svarede blot ved at sige, at ”Beklager, det an jeg ikke gøre på dit Apple Watch”. Angiveligt er det fordi, Spotify først skal lave en særskilt watchOS-app, der kan køre for sig selv.

Som det er nu, er Spotifys watchOS-app nemlig stort set bare en fjernbetjening til Spotify-app’en på iPhone. Det skulle i øvrigt være den samme årsag til at Siri på HomePod heller ikke kan styre Spotify endnu, selv om det måske netop præcis er på HomePod, man får mest ud af Siri/Spotify-samarbejdet.

Engadget fulgte op og bad Spotify om en kommentar. Men det eneste, den svenske musiktjeneste ville sige, var at de ”hele tiden og rutinemæssigt tester nye funktionaliter for at forbedre brugeroplevelsen”. Firmaet er altså ikke helt klar til at annoncere en Siri-integration. Det er dog ikke det første tegn, vi har set på, at integrationen er på vej. I august hørte vi rapporter om, at Apple og Spotify lå i forhandlinger om integrationen-

Hvis du har lyst til at prøve funktionen, skal du dels have fat i Spotify-betaen, men det kræver også, at du opdaterer din iPhone til iOS 13. Som Apple annoncerede, da de præsenterede iOS 13, så har de med denne version af iOS åbnet Siri op for tredjeparts-udviklere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.