Forside Produkter HiFi & Surround

Sonos klar med dansk Google Assistant

-

Hej Google, vil du styre Sonos? – Den danske Assistant er nu klar på Sonos.

Fra i dag rykker den danske Google Assistant ind i Sonos.

Annonce:

Det betyder at Sonos musiksystem kan styres med stemmen via en Sonos One, en Sonos Beam eller Sonos Move (kommer 24. september) eller andre produkter med Google Home / Google Assistant indbygget.

Det kan benyttes til at afspille en sang, tjekke vejret, styre smart-enheder i hjemmet og meget andet.

 

 

“Vi prioriterer brugernes valgfrihed højt, og med Google Assistent på Sonos bliver det endnu lettere at styre sit indhold”, siger Ninni Lindertz, Sonos’ marketingchef i Nordeuropa, og fortsætter:

“Integrationen med Google er bygget fra bunden og giver uanede muligheder. Det er et vigtigt skridt på vejen mod at kunne bruge mange stemmeassistenter på samme tid via en enkelt højttaler”.

Google Assistent supplerer stemmekontrol via Amazon Alexa, men hvor Alexa er på engelsk så er Assistent på dansk. De to kan iøvrigt bruges i flæng, hvis det giver nogen mening at styre Sonos gennem begge.

“Det har længe været meget efterspurgt blandt danske forbrugere at kunne tale til Sonos-højttalere ved hjælp af Google Assistent. Med god grund, fordi det kombinerer lækker lyd med adgangen til information. Derfor er vi rigtig glade for, at den nu bliver tilgængelig i de danske hjem”, lyder det fra Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Med Google Assistent kan man ikke blot styre musik, film og TV, men også hele Googles økosystem og integration af enheder i det smarte hjem. Det inkluderer et stort antal mulige handlinger fra partnerprodukter over hele verden. Og der vil løbende kommer flere muligheder via updates.

Indledningsvis vil man med Google Assistent på Sonos bl.a. få glæde af:

Systemkontrol: På Sonos’ åbne platform kan man eksempelvis afspille en sang via AirPlay fra Apple Music, bede Google Assistent om at hoppe til næste nummer og skrue op og ned for lydstyrken i Sonos’ app. Og der skal kun en enkelt stemmestyret Sonos-højttaler til for at styre et helt Sonos-system.

Musik, nyheder og radio: Man kan styre samtlige streamingtjenester på Sonos som Spotify, YouTube Music, Google Play Music Request med stemmen og på den måde skifte mellem sange, justere lydstyrken og sætte på pause.

TV-betjening med Sonos Beam: Tænd TV’et med Google Assistent ved hjælp af Beams HDMI ARC-forbindelse og CEC, skift fra TV til musik og juster lydstyrken. En Chromecast giver desuden mulighed for at afspille valgte programmer, serier og film fra streamingtjenester.

Kalender og opgaver: Med Google Assistant kan man få fly- og togtider, transporttid, sætte alarmer og påmindelser, få overblik over sine kalenderaftaler, tjekke vejret, bruge regnemaskine, oversætte og meget andet. Det hele er en del af Googles økosystem.

Styr det smarte hjem: Bed Google Assistent på Sonos om at tilpasse stuetemperaturen eller dæmpe lyset. Google Assistent fungerer med mere end 30.000 forskellige enheder til det smarte hjem fra mere end 3500 brands verden over.

Dansk Google Assistant kommer via en softwareopdatering til Sonos i dag.

 

Annonce:
Forrige artikelPhilips Hue lancerer HDMI-boks til lysstyring
Næste artikelYouSee udskifter kanaler i tv-pakkerne
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.