Forside Nyheder

Apple TV+ planlægger sci-fi-storserie baseret på Isaac Asimov

-

Der er store navne foran, men måske især bagved kameraet på Apples næste sci-fi-storsatsning til TV+-tjenesten.

Annonce:

Modsat kollegaen Philip K. Dick har den legendariske, amerikanske science fiction-forfatter Isaac Asimov ikke ligefrem været blandt filmmagernes favoritter, når der skulle laves filmatiseringer. Den mest kendte er formentlig ’I, Robot’, der er endog meget løst baseret på en af Asimovs noveller.

Asimovs ’Foundation’-serie har dog længe været på tegnebrættet, men det er så storslået en fortælling, at det kan være svært at finde pengene til at producere den. Men heldigvis har Apple masser af penge. Og derfor kaster de sig nu over at finansiere produktionen af en serie baseret på bogserien.

Der bliver ikke lagt fingre imellem. De ene mandlige hovedrolle indtages af Jared Harris, der med sin præstation i ’Chernobyl’ er trådt ind i skuespillernes absolutte superliga og er ved at blive et af Hollywoods mest respekterede navne.

Han skal spille matematik-geniet Hari Seldon. Det lader til, at Harris ofte bliver valgt til roller, hvor han skal være kloge-åge (bortset fra ’The Expanse’, hvor han spillede terrorist). En anden rolle, der er blevet sat skuespillernavn på, er ingen ringere end galaksens hersker.

Succes-manuskriptforfatter står bag

Brother Day hedder han og skal spilles af Lee Pace, som har været vidt omkring. Læsere med interesse for computerhistorie husker ham måske som den ene af de fire hovedpersoner i den oversete, men helt fantastiske serie ’Halt and Catch Fire’, der fortæller historien om den personlige computers fremvækst og Internets gennembrud.

Lee Pace har dog allerede spillet en slags galakse-hersker før, nemlig i Marvel Cinematic Universe, hvor han overskurken Thanos’ søn, Ronan the Accuser. Og mange husker ham måske også fra ’Hobbitten’-trilogien, hvor han spillede Thrandull.

Men måske det mest spændende navn, der er tilknyttet serien, er faktisk bag kameraet. Det er David S. Goyer, der i årtier har været leveringsdygtig i manuskripter til tv-serier og film, der hælder lidt til det fantastiske og overnaturlige.

Goyer har stået bag historier og manuskripter til en hel del store succeser, fra ’Blade’-filmene med Wesley Snipes over Christopher Nolans Batman-trilogi og Superman-filmen ’Man of Steel’ til den seneste Terminator-film, der snart får premiere. Lige nu arbejder han på en serie-udgave af Neil Gaimans tegneserie ’The Sandman’ til Netflix-

Men hans næste projekt er altså ’Foundation’. Det er samtidig en af de første serier, Apple har annonceret, efter det er blevet officielt at tjenesten åbner 1. november. Der går nok et par år, før vi ser noget til serien, men det siger måske netop noget om Apples langsigtede ambitioner på vegne af TV+-tjenesten.

Annonce:
Forrige artikelViasat og Canal Digital fusioneres
Næste artikelNu kommer Huaweis foldbare Mate X – men kun i Kina
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.