Forside Nyheder

Discovery: Hver 2. overvejer at opsige YouSee

-
Foto: Shutterstock.com

Discovery har fået analysefirma til at undersøge hvor mange YouSee-kunder der overvejer at forlade tv-distributøren, hvis Discovery-kanalerne går i sort.

YouSee har opsagt aftalen med Discovery, og uden en ny aftale betyder det et farvel til 11 kanaler per 1. januar. Det er kanalerne: Kanal 5, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, TLC, Discovery Channel, Discovery Science, ID (Investigation Discovery), Animal Planet samt Eurosport 1 og 2.

I den forbindelse har YouSee annonceret et nyt indhold i tv-pakkerne, hvor TV 2 Charlie erstatter Kanal 5 i grundpakken, der rykkes mere sport fra fuldpakken ned i mellempakken og fuldpakken får flere filmkanaler fra Viasat og C More.

Annonce:

YouSee har tilbudt Discovery at de fortsat kan have kanalerne i Bland Selv, men Discovery ønsker ikke deres kanaler i Bland Selv alene. De vil også være en del af de gamle tv-pakker, og det står konflikten nu. Bliver parterne ikke enige, vil det betyde at kanalerne forsvinder for YouSee-kunderne til januar.

Officielt handler det fra YouSees side om omlægninger og tilpasninger af tv-pakkerne, men Discovery har været igennem flere konflikter med skandinaviske tv-distributører i de senere år, hvor parterne der havde svært ved at blive enige om prisen på Discovery-kanalerne. Noget der er kommet i kølvandet på at Discovery har investeret mange penge i sportsrettigheder, ikke mindst OL.

Hvad end striden handler om, så kan tv-kunderne ende som gidsler, hvis parterne ikke når til enighed.

 

Discovery: Næsten hver 2. YouSee-kunde overvejer at smutte

Krigen foregår mere i medierne end ved forhandlingsbordet, og seneste udspil kommer fra Discovery. De har nu fået analysefirmaet YouGov til at undersøge hvad YouSee-kunderne mener og om de overvejer at opsige tv-abonnementet hvis Discovery-kanalerne forsvinder.

I undersøgelsen svarer næsten halvdelen af de adspurgte YouSee-kunder at de overvejer at opsige YouSee-abonnementet som følge af Discoverys exit.

Knap hver femte tv-kunde hos YouSee (18%) svarer at de helt sikkert vil skifte tv-udbyder ovenpå de varslede ændringer i tv-pakkerne. Det svarer til ca. 200.000 husstande.

Andre 15% svarer at overvejer at skifte udbyder. 10% svarer at de gerne vil skifte udbyder, men er bundet af lejemål eller antenneforening. 5% vil gerne skifte, men vurderer at omkostningerne ved et skifte er for høje, mens 3% gerne skiftede hvis det ikke var så besværligt.

Lægges alle disse “positive” tilkendegivelser sammen, så er 51% som er så utilfredse med YouSees valg, at de overvejer at kaste fjernbetjeningen i ringen og afslutte abonnementet. Det svarer til ca. 575.000 husstande.

I undersøgelsen blev YouSee-kunderne også spurgt til Bland Selv. At hvis kanalerne blev dyrere her, om de ville betale det ekstra for dem. Her svarede 31% nej og 30% svarede kun i mindre grad.

 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov på vegne af Discovery Networks Danmark. Der er i alt gennemført 1.000 CAWI-interview med danskere over 18 i perioden 25.-27. september 2019.

Beregningerne er foretaget som procent af antal husstande, der i dag modtager YouSee’s grundpakke som minimum = 1.129.939 husstande.

Discovery fortæller at der er en usikkerhed ved denne beregning, da undersøgelsen fra YouGov viser svar fra enkelte kunder, mens opgørelsen af YouSee’s kundegrundlag opgøres i husstande, som potentielt kan have rumme flere en én kunde.

 

Se også: Øvrige artikler i tema TV-krigen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.