Forside Nyheder

Ny Nest Mini fås også med en WiFi-router indbygget. Eller er det omvendt?

-

Routere har som regel været noget, man gemte væk, fordi de ikke pyntede i stuen.

Men sådan behøver det ikke længere at være, hvis Google skal bestemme. I forbindelse med lanceringen af deres nye Nest Mini-højttaler, har de både præsenteret en dekorativ WiFi-router og nogle lige så dekorative WiFi-enheder, der har en Nest Mini indbygget.

Annonce:

Som vi skrev igår, er det i forvejen en af den nye Nest Minis hoved-features, at den kan være lettere usynlig. Den kommer nemlig med et hul bagpå, der gør det muligt at hænge den op på væggen. Men Nest WiFi, som den nye enhed logisk nok hedder, kan altså lidt mere.

For nu at være helt specifik, så er det de såkaldte Nest WiFi Point-enheder, der har en Nest Mini indbygget. Points er de access points, som kobles trådløst til Nest WiFi-routeren og dermed skaber et trådløst mesh-netværk. Det var netop mesh-strategien, der skilte Googles WiFi-routere ud fra mængden, da de blev lanceret for et par år siden.

Fordi, der er tale om et lokalt mesh-netværk, behøver brugerne ikke skifte over til en repeater, når de går et andet sted hen i huset. Navnet på det trådløse netværk er det samme over det hele, og overgangen er flydende. Man kan altså tænke det nye system som en slags trådløst højttaler-system á la Sonos, der samtidig laver et WiFi-netværk, man kan koble sig på.

Vink til højttaleren

Det er ikke første gang, vi ser en WiFi-router med indbygget højttaler, men Nest WiFi er blandt de mere dekorative, og så har den naturligvis nogle fordele ved at det er Google, der laver den. Google praler f.eks. af, at den nye Nest Mini ved hjælp af noget snedig software kan spille musik i bedre lydkvalitet end andre højttalere i samme størrelse

Men eftersom Nest WiFi har mere krop og samtidig har den samme, snedige software ombord, bør lydkvaliteten være endnu bedre (dog næppe lige så god kvalitet som ovenfor nævnte Sonos). Ligesom på den nye Nest Mini benytter Nest WiFi sig samtidig af et nyt system, hvor flere Nest-højttalere kan udsende og modtage ultralyds-signaler og dermed måle, hvor tæt, du befinder dig på den.

Googles nye WiFi-router (th) er pæn nok til at have fremme i stuen, mens Point (th) kan udvide det trådløse netværk og samtidig bruges som trådløse Nest Mini-højttaler (Foto: Google)

Det sidste giver bedre muligheder for f.eks. at gestikulere foran højttaleren for at få den til at gøre et eller andet. Først og fremmest anvendes denne funktion til at vække højttaleren til live, når du nærmer dig den, så den lyser op, allerede inden du begynder at sige noget til den. Det betyder også, at du f.eks. vil kunne skrue ned for den med et vink uden at skulle råbe hen over den musik, som højttaleren spiller.

For både Nest Mini og Nest Wifi gælder det, at de har processorer ombord, der kan levere en teraflops computerkraft. Normalt har smarthøjttalere ikke den slags power, fordi de blot forbinder sig til skyen, hvor alle computerberegningerne så sker på servere langt væk. Men den nye Google Assistant er beregnet til i højere grad at kunne køre direkte på enhederne (inklusive den nye Pixel 4), og man kan derfor forvente både bedre og hurtigere service fra den virtuelle assistent i Nest Mini/WiFi.

Vi kender endnu ikke de præcise detaljer omkring eventuel lancering af Nest Mini i Danmark, men i USA lander om tre uger til en pris på 49 dollar eller omkring 320 kroner før danske afgifter. Nest Mini WiFi lander samtidigt og kan f.eks. købes i et sæt med den nye router og en enkelt Point-enhed for 269 dollar (ca. 1750 kroner før danske afgifter). Sidstnævnte kommer til salg i Tyskland og Storbritannien i fjerde kvartal, hvis du gerne vil have fingre i dem, før de eventuelt officielt lanceres i Danmark.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.