Forside Produkter Auto

Snart kan din Tesla lyde som Monty Python

-

Tesla’er er i højere og højere grad bilbranchens svar på smartphones.

Det står nu endnu mere klart, eftersom Elon Musk har proklameret, at Tesla-ejere snart selv kan konfigurere lydene i deres el-bil. Det handler både om den lyd, bilen laver, når den kører langsomt, og den lyd, hornet afgiver.

Annonce:

Elon Musk har i et par tweets afsløret, hvilke lyde, Tesla-ejerne i første omgang kan vælge i stedet for standard-lydene. Det handler om kokosnødder, gedebukke og lyden af vind (hvis der altså ikke er tale om den type ”vind”, man slipper med sin bagdel).

De to sidste illustrerede Musk med emoji’er, så det er derfor, der måske er lidt tvivl om vind-lydene. Derimod er der ikke ret meget tvivl om, hvad det er for kokosnødder, Musk hentyder til. Musk er nemlig fan af Monty Python.

I Monty Python-klassikeren ’Monty Python and the Holy Grail’, rider Kong Arthur rundt til lyden af hestegalop, men uden hest. I stedet laves lyden af hans væbner, Patsy, der konstant render rundt bag kongen og laver hestehov-lyde med to halve kokosnødder.

’Patsy Mode’

Med andre ord kan Tesla-fans forvente at kunne vælge lyden af kokosnøds-galop til når de kører langsomt gennem byen. Lyden er nemlig primært lavet til at advare fodgængere om at der er en bil på vej, eftersom el-biler ikke siger ret meget, når de kører.

Musks tweets bakkes op af det faktum, at det el-bil-fokuserede website Electrek har fundet bidder af kode i Teslas Android-app, der henviser til kokosnødderne i en særlig ’Patsy Mode’. I det specifikke tilfælde er kokosnødderne sat til at spille, når bilens ”summon”-funktion bliver aktiveret. Det er den funktion, der kan få bilen til selv at køre hen til dig fra en parkeringsplads et stykke væk.

Og så er der naturligvis hornet, hvor man næsten må forvente at gedebukke-skræp og lyden af vind dukker op (og måske lige præcis derfor er der grund til at tro, at der ikke er tale om den rolige lyd af susende blæst, men derimod mere kropslige lyde).

Elon Musk siger i Twitter-tråden, at han vil overveje at lade folk selv uploade deres egne lyde til deres Tesla. Der er dog formentlig en del lovgivningsmæssige ting, der skal overvejes, før dette kan lade sig gøre. Det er ikke sikkert, det er helt lovligt at gøre, som mange (inklusive nærværende skribent) drømmer om, og udskifte horn-lyden med ordet ”idiot!!”.

De nye muligheder får næsten én til at savne ringetoner til mobilen. Næsten.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.