Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: FIFA 20

-

Verdens mest populære fodboldspil er klar igen. Vi har taget et nærmere kig på FIFA 20.

Fifa-serien udkommer hvert år på denne tid af året, og ændringerne fra år til år er begrænsede. Alligevel sælger spillet vanvittig godt hver år.

I år er ingen undtagelse. Der er gode tiltag, men desværre også flere dårlige som trækker gevaldigt ned.

Annonce:

 

 

Fremragende gameplay

Lad mig starte med det positive, spillet på banen. Ved første øjekast minder det en del om sidste års version, men kig nærmere og du vil opdage at tempoet er gået lidt ned, mens realismen heldigvis er gået mere op.

Dine foresvarere indhenter ikke bare angriberne som sidste år og der er i det hele taget stor forskel på spillernes hurtighed i år, hvilket føles riget godt.

Du har fået bedre muligheder for at sætte en spiller i 1 mod 1 situationer takket være en ny lækker måde at kontrollere bolden på i nærkampe (hold L1/LB nede) og endelig har forsvaret også fået en overhaling så de dækker bedre af for hinanden og i det hele taget virker mere som et rigtigt tænkende forsvar. Der er også kommet mere variation i de mål du scorer, ja det føles i det hele taget rigtig fint.

Grafisk er FIFA 20 ligeledes smukkere end tidligere fodboldspil og spillernes bevægelser ser flotte ud.

 

 

Malurt i bægeret

Men her stopper roserne desværre også.

Den ny spilmode Volta, som prøver at være frisk og en ny udgave af FIFA Street, har gode ideer, men bliver for mit vedkommende kun en parentes i det samlede billede.

På gader, parkeringspladser osv spiller du på mindre hold og kan snuppe spillere fra modstanderens hold hvis du vinder, du kan lave individuelle spillere og spille både off- og online, hvilket selvfølgelig nok skal tiltale folk der søger en mere afslappet tilgang til fodboldspillet.

Spillet på banen minder meget om det fra resten af FIFA og hvor det på den store bane fungerer rigtig fint, er det i Volta ikke optimalt. Spillernes bevægelser er for store til at spilmoden kan udnytte de små baner og det føles for langsomt og monotomt i det lange løb.

Jeg havde foretrukket at man havde tweaket gameplayet så meget, at der var tale om en langt mere arcadeagtigt tilgang i Volta. Efter min mening er der tale om en god ide, der desværre lider under at der er ikke er lavet særligt gameplay til den gode ide.

 

 

Store problemer i karrieren

I de senere år er den store succes i FIFA Ultimate Team blevet mere og mere tydelig.

Spilmoden, hvor du med kort skal sammensætte det ultimative hold, er nu så populær at den overskygger spillets tidligere rygrad, karrieredelen. Eller det er i hvert fald den konklusion jeg er overbevist om at EA har gjort sig.

Måske fordi de tjener styrtende med penge på microtransaktioner i Ultimate Team i modsætning til karrieredelen, hvor de ingen ekstra penge tjener. Intet ondt sagt om Ultimate team, det er en sjov spilmode som jeg har postet mange timer i. Men karrieredelen lider efterhånden og trænger i den grad til en overhaling.

Karrieredelen indeholder i år en fejl så stor at jeg er på nippet til at kalde karrieredelen ubrugelig. De store hold vælger nemlig at sætte alle deres ungdomsspillere og reserver på banen mod samtlige mindre hold, med det resultat at storholdene taber og taber.

Jeg spiller i øjeblikket i Premier League med Leicester og kan efter halvdelen af sæsonen konstatere at hold som Liverpool, Manchester United, City, Tottenham, Chelsea og Arsenal i år kæmper for overlevelse i ligaen.

Flere af holdene vil uden tvivl rykke ned! City ligger feks håbløst sidst med blot 2 point efter 20 kampe! Kigger man nærmere på deres trupper, er alle stjernerne der, men de spillere bare ikke.

Moh Salah fra Liverpool feks. har kun spillet en kamp i år!!. Kort sagt er det en fejl så håbløs at jeg som det er lige nu, ikke kan anbefale nogen at spille karrieredelen, hvis du ønsker en realistisk sæson i hvert fald.

Jeg håber i den grad at EA fikser denne fejl snarest.

Karrieredelen er i det hele taget skuffende, med kedelige og langtrukne cutscener når der skal handles spillere og et scouting system, der trænger til nytænkning. Karrieredelen bør i mine øjne være FIFAs grundsten og mulighederne for at skabe noget unikt er store, hvis blot EA vil tage karrieredelen alvorligt.

 

 

Konklusion

Samlet set er FIFA 20 en blandet oplevelse. Selve spillet på banen er bedre end længe og det stråler grafisk. Der er i år bedre forsvars- og angrebsspil og varierede måder at score sine mål på.

Den nye spilmode, VOLTA, er en god ide der desværre ikke formår at imponere, fordi man ikke har brugt tid på at ændre gameplayet så det passer på de meget mindre baner.

Til sidst men ikke mindst er karrieredelen som det ser ud i skrivende stund, tæt på ødelagt takket være hold der lader alle deres stjerner sidde på bænken hele tiden. Havde karrieren ikke haft nævnte fejl, var karakteren endt et par nøk eller tre højere.

Bedømmelse: 6/10

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.