Forside Produkter Mobil

TCL sprænger rammerne for foldbare smartphones

-
Foto: CNET

Vi kender mest TCL for deres tv-skærme, men flere steder i verden sælger de også smartphones.

Det kinesiske firma rangerer dog ikke ligefrem i toppen af smartphone-salgslisterne, ikke engang i deres hjemland, så det giver mening, at de forsøger med lidt mere radikale koncepter for at gøre opmærksom på sig selv.

I kølvandet på Huaweis nyhed om at Mate X nu kommer på gaden i Kina (og kun i Kina, foreløbigt), er TCL nu klar med et foldbart koncept, der ikke er helt som de andre. CNET har haft fingre i prototypen, og melder, at der er tale om et ganske interessant stykke hardware.

Annonce:

Smartphonen folder ikke blot en enkelt gang, sådan som både Samsungs Galaxy Fold og Huaweis Mate X gør det (omend disse to telefoner har placeret skærmene forskelligt og derfor også bøjes sammen på to forskellige måder).

 

Tyksak

TCL-prototypen har tværtom et hængsel yderligere, og har dermed tre flader, der foldes sammen. Den kan således sammenlignes med en smartphone-udgave af en sammenfoldelig skillevæg eller en af de klassiske måder, man folder et brev sammen på, der skal i en smal kuvert.

Man kan også sammenligne den lidt med en harmonika, da den teknisk set kan strækkes ud og skubbes ind, ligesom musikinstrumentet kan. Måske skal vi dermed til at tale om ”strækbare” smartphones i stedet for ”foldbare”. Eller måske en ”Z-model”, som CNET skriver.

 

Foto: CNET

 

Når den er helt strukket ud, udgør TCL-modellen en ti-tommers tablet og er dermed på størrelse med f.eks. en iPad. Modsat Mate X og  Fold er der altså tale om en ægte tablet/telefon-hybrid, der har ambitioner om at fungere lige så godt som de enheder, den erstatter.

Det betyder naturligvis, at telefonen er lidt af en tyksak i sammenfoldet tilstand, men da vi jo holder vores telefoner op til ørerne sjældnere og sjældnere, gør det måske ikke så meget. Til gengæld kan det måske være lidt besværligt at holde telefonen, hvis man skal SMS’e eller lignende.

 

Det handler om hængslerne

Det bemærkelsesværdige ved denne form for foldemekanisme er at den kræver to forskellige slags hængsler, der folder hver sin vej. Og det er netop, hvad TCL har fokuseret på denne forbindelse. De har udviklet to hængsler, ’DragonHinge’, som de annoncerede tidligere i år under MWC, og så ’Butterfly Hinge’, der folder udad i stedet for indad.

 

Foto: CNET

 

Ifølge CNETs oplysninger er der ikke blot tale om et løst konceptdesign her. TCL planlægger rent faktisk at sende en smartphone på gaden med mekanismen ombord. Først skal de dog igennem en omlægning af deres smartphone-strategi, der lægger mobil-forretningen tættere på tv-markedsføringen.

Så hvornår, vi rent faktisk ser en TCL-telefon, der folder som et Z, er ikke til at vide. Den model, CNET prøvede var primært en demonstration af skærmplastik og hængsler, så skærmen var ikke funktionel og modellen havde ikke noget navn. Men det er da et interessant indblik i en mulig smartphone-fremtid.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.