Forside * Featured

Kameraet på denne smartphone har 108 megapixels ombord

-

Fotoglade smartphone-fans bør får snart mere at lege med.

Den nye topmodel fra Xiaomi har ikke bare et kamera med en af smartphone-markedets højeste opløsninger. Kameraet på CC9 Pro har en af de højeste opløsninger på noget som helst digitalkamera, der kan købes lige nu.

Annonce:

Det skriver Engadget, der nævner Fujifilms GFX 100-kamera som et eksempel. Dette kameras opløsning er på 102 megapixel fordelt på en sensor, der er omkring femten gange så stor som den, der sidder i Xiaomi CC9 Pro.

Alligevel er det lykkedes for Xiaomi at stoppe 108 megapixel ind på sensoren i CC9 Pro, der dermed lægger sig i spidsen for smartphone-kameraer. I hvert fald, når det gælder opløsningen. Men spørgsmålet er, hvor længe, de kan forblive alene i front.

Samsung-sensor

Det er nemlig Samsung, der har udviklet kamerasensoren med de mange megapixels, og de sælger naturligvis ikke kun sensoren til Xiaomi. Det ville for eksempel være underligt, om den ikke dukkede op i en Samsung-telefon på et tidspunkt.

Xiaomi CC9 Pro har dog mere at byde på end blot en masse megapixels på en enkelt sensor. For eksempel er det første gang, ovenstående skribent er stødt på en smartphone med hele to telefoto-objektiver. Men det har CC9 Pro.

Ud af de i alt fem kamerasensorer, der sidder bag på den nye smartphone, er der både en 5-megapixels sensor med en 5x telefoto-linse, og en 12-megapixels sensor med en 2x telefoto-linse. Derudover er der en 20-megapixels ultravidvinkel-lin se og et særligt 2-megapixels kamera, hvis sensor har store 1.75um-pixels ombord. Det sidstnævnte er primært lavet til makro-fotografi.

Kamera-app’en på CC9 Pro har en indstilling, hvor man kan tage et billede med alle 108 millioner pixels på én gang. Men på grund af sensorens lille størrelse (1/33 tommer, hvilket er stort for en smartphone, men småt for et normalt kamera) bliver der taget mindre lys ind for hver pixel. Med andre fungerer 108 megapixels-funktionen ikke ret godt ved lavt lys.

Kæmpebatteri

Skruer man i stedet smartphonens kamera-app over på standard-indstillingen, får man et kamera med 27 megapixels, der udnytter flere af linserne på én gang til at tage detaljerige fotos, selv ved lavt lys. Og det er helt klart bagkameraet, der er hovedfeaturen på Xiaomi CC9 Pro.

Det kan man se på resten af bestykningen af telefonen, der har en 6,47-tommers AMOLED-skærm, der går helt ud til kanten, men dog kun med en FHD+-opløsning. Processoren ombord er ikke den hurtigste, men er en Snapdragon 730G.

Til gengæld kan man regne med at kunne tage rigtig mange billeder på en enkelt opladning, for der sidder et kæmpebatteri på 5.260 mAh i CC9 Pro. Telefonen er netop kommet til salg i Kina, hvor den starter ved 2.799 Yuan, eller omtrent 2.700 kroner før evt. afgifter med mere. Xiaomi har antydet, at telefonen kommer til salg globalt, så holde øje med disse sider, hvis kameraet er vigtigt for dit smartphone-valg.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.